Téged is vár Málaga – ismerd meg a Costa del Sol fővárosát!

Ez Spanyolország egyik legváltozatosabb tengerparti része, sokak szerint „Európa Kaliforniája”.

Fotxó: Unsplash

A dél-spanyolországi Andalúzia tartomány világhírű turistaparadicsoma, a Costa del Sol már régóta nemcsak a hideg és az eső elől menekülő briteket és skandinávokat vonzza mágnesként, hanem mindenkit, aki a strandolás mellett történelmi látnivalókra, művészetre és kiváló gasztronómiára is vágyik. Málagában minden elérhető!

Fotó: Pixabay

A Costa del Sol – azaz Napos part – kiváló választás nyaraláshoz, mivel állandó napsütés, széles, homokos tengerpartok és izgalmas kirándulási lehetőségek várják a turistákat. A műemlékekben és természeti szépségekben gazdag Andalúzia olyan hátteret ad a tengerpartnak, mint Provence a francia Riviérának. A Földközi-tenger partján fekvő Málaga a Costa del Sol központja, és nemcsak a legnagyobb település a környéken, de az egyik legszebb is. Itt született a híres festő, Pablo Picasso, valamint Antonio Banderas is.

Fotó: Pixabay

A strandolás és a sok napsütés mellett Málaga temérdek építészeti nevezetességével, érdekes múzeumaival és kirándulási lehetőségeivel vonzza a turistákat. Málagának sajátos varázsa van, amihez hozzájárul a kultúra, a szokások, a gasztronómia, a helyiek vendégszeretete és nem utolsó sorban az irigylésre méltó éghajlat. Vicente Aleixandre, Nobel-díjas spanyol költő a „Paradicsom városának” nevezte.

Fotó: Shutterstock

Az Alcazaba kertje

Málagában járva két vár is kihagyhatatlan látnivalónak számít. Az Alcazaba egy 8. századi mór erődítmény, mely a város uralkodóinak lakhelye volt – egykor több mint 100 toronyból és három palotából állt. Az erődnek gyönyörű kertjei vannak, ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a tengerre és a városra. Az Alcazaba alatt, a bejárat mellett egy római amfiteátrum maradványai láthatók, amely az i. e. 1. századból való.

Az Alcazaba feletti dombot már a 10. század óta a Gibralfaro uralja, amely szintén egy mór vár, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a bikaviadal arénára, a tengerre és a kikötőre. Korábban a helyén egy világítótorony állt, amit a föníciaiak építettek.

Fotó: Pixabay

Málagában található Picasso szülőháza és a Picasso Múzeum is, melyek közül a múzeum az érdekesebb, és természetesen itt tekinthetők meg a művész festményei, rajzai, szobrai. Sokak szerint Málaga egyik legizgalmasabb látnivalója a Museo del Vidrio y Cristal, azaz az üveg- és kristálymúzeum. Ez a nem mindennapi múzeum egy 18. századi restaurált kastélyban kapott helyet, ahol 700 üveg- és kristálytárgyat mutatnak be az egyiptomi, illetve római időktől kezdve egészen napjainkig. A kiállítási tárgyak korabeli környezetükben tekinthetők meg.

Az óváros ékköve a lenyűgöző szépségű La Manquita katedrális. A hatalmas, 84 méter magas építmény valójában egy befejezetlen templom, mivel az eltervezett két toronyból csak egy készült el. Erre utal a katedrális neve is, ami spanyolul félkezű hölgyet jelent.

Fotó: Pexels

A malagai La Malagueta bikaviadal aréna 1874-ben épült, és 14.000 néző befogadására alkalmas. Bikaviadalt jellemzően csak áprilisban és augusztusban tartanak itt, de ingyenesen megtekinthető művészeti és képgaléria is működik benne.

Andalúzia egyik legjobb piaca a mór stílusban épített Mercado de Atarazanas. Mivel a helyi lakosok körében is népszerű, és ők is itt vásárolnak be, biztosak lehetünk benne, hogy az itt kapható hal, hús, sajt, zöldség és gyümölcs mindig friss és a legjobb minőségű. Az itt található kifőzdék pedig arra kínálnak kiváló lehetőséget, hogy elmerüljünk a hihetetlenül izgalmas andalúz konyha ízvilágában.

AMI MÉG ÉRDEKELHET