Wellness și sustenabilitate – 5 tendințe de călătorii din 2023

Se pare că, printre altele, autodezvoltarea și sustenabilitatea vor fi în centrul călătoriilor noastre din 2023.

Foto: Pixabay

În timp ce 2022 a fost anul călătoriilor care au avut drept scop distracția, 2023 ar putea fi anul călătoriilor de autodezvoltare datorită diferitelor opțiuni de relaxare wellness. Să vedem tendințele de anul acesta!

CĂUTĂM RETRAGERI TRANSFORMATOARE

CN Traveler prezice că, în 2023, vom căuta refugii transformatoare care să ne ajute să devenim mai buni. În focusul retragerilor holistice pot fi depășirea durerii, găsirea adevăratului nostru scop și mișcarea / sportul.

SUSTENABILITATEA FACE DIN CE ÎN CE MAI POPULARE CĂLĂTORIILE CU TRENUL

Foto: Unsplash

Potrivit unui sondaj recent realizat de Virtuoso, o companie globală de turism, 74% dintre clienții lor sunt dispuși să cheltuiască mai mulți bani pentru a călători în mod sustenabil, iar 70% cred că o călătorie ecologică le oferă o experiență mai bună. Modalitățile de a călători mai sustenabil includ găsirea perlelor ascunse dintr-un oraș, călătoria cu puține bagaje, locuri de cazare în proprietate locală și călătoria cu trenul, estetica acestuia fiind un argument puternic.

PREFERĂM CĂLĂTORIILE ÎN AFARA SEZONULUI

Călătorind în afara sezonului, evităm marea aglomerație din perioada de vârf a destinațiilor turistice, cum ar fi sărbătorile și vara. După anul trecut plin de călătorii, când turiștii au inundat străzile orașelor europene, acum majoritatea călătorilor fac planuri pentru extrasezon. Totuși, din cauza interesului crescut, este posibil ca aceste perioade să nu fie la fel de liniștite sau goale ca în anii precedenți.

PORNIM SINGURI ÎN LUME

Foto: Unsplash

Călătoria solo are avantajul că nu mai suntem nevoiți să ne adaptăm programelor altora, să cunoaștem oameni noi și să ieșim din zona de confort. Potrivit unui raport din august 2022 al WTM Global Hub, căutările Google pentru călătoriile solo sunt de patru ori mai numeroase decât în 2020, iar anul viitor interesul pentru aventurile solitare vor crește și mai mult. Cele mai populare destinații pentru călătorii solo sunt Spania, Italia, Grecia, Noua Zeelandă și Australia.

NU REGRETĂM BANII PENTRU CONSILIERII DE CĂLĂTORIE

Potrivit recentului sondaj realizat de Virtuoso, 76% dintre călători sunt dispuși să cheltuiască mai mulți bani pe consilieri de călătorie pentru a-și ușura călătoriile în 2023, inclusiv generația Z. Cooperând cu un consilier de turism, putem economisi timp și energie, deoarece fac rezervările pentru noi, verifică cerințele de intrare ale diferitelor țări și, de asemenea, contactează hotelurile sau liniile de croazieră.

AMI MÉG ÉRDEKELHET