Meleg olaszországi természetes fürdők a hideg napokra

Itáliában nem csak a tengerben lehet fürdeni.

Fotó: Shutterstock


Leginkább ókori műemlékei, csodálatos reneszánsz építészete, homokos tengerpartjai és remek gasztronómiája miatt keresik fel turisták milliói Olaszországot. A mediterrán országban azonban bőven akadnak természetes termálfürdők is, ezek legjobbjait válogattuk most össze.

Saturnia

Fotó: Shutterstock

A toszkánai Saturnia mészkőteraszos fürdőt az egyik legismertebb természetes termálfürdő egész Itáliában, amelyet már az ókorban is használták. Kénben gazdag vize garantáltan ellazítja a látogatókat, a legnépszerűbb részeinek pedig egyértelműen azok számítanak, amelyeket a Cascate del Mulino vízesés táplál.

Bagni San Filippo

Fotó: Shutterstock

Firenze és Róma között, Bagni San Filippo falujának közelében, egy erdő közepén találhatók ezek a mészkősziklák között elterülő melegvízű tavacskák. Az óriási fehér sziklát évszázadok alatt alakították a kalcium-karbonát lerakódások, a tavak alján pedig fürdőzés közben még némi gyógyhatású iszapra is bukkanhatunk.

Bullicame

Fotó: Getty Images

A Rómát is magába foglaló Lazio régió gőzölgő medencéi tökéletes téli programot jelenthetnek. A 58 Celsius-fokos vízű gyógyfürdők egy park közepén helyezkednek el, és már a középkorban is használták őket – még Dante is utal rájuk az Isteni színjátékban.

Bagni di Bormio

Fotó: Instagram

Lombardia északi része elsősorban síelési lehetőségeivel vonzza a látogatókat, azonban itt található az ezeréves kőfalakkal körülvett Bagni Vecchi (magyarul régi fürdők) is. A nagy külső medence 40 Celsius-fokos vízében fürdőzők lazulás közben az Alpok havas hegycsúcsainak látványában gyönyörködhetnek.

​PANTELLERIA

Fotó: Shutterstock

Természetes medencék termálforrásai és a gyógyvizek teszik vonzóvá a látogatók számára a Földközi-tengerben, Szicíliától 85 kilométerre délnyugatra fekvő vulkanikus szigetet. A teljesen ingyenes fürdők a sárfürdőzéstől kezdve a kénes gyógyvizekig többféle lehetőséget kínálnak vendégeiknek. Az egyik legismertebb fürdőhely, a Lago di Venere tó hőmérséklete 40-50 Celsius-fokos között van, de hasonlóan meleg termálvíz van Gadirnál is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET