Thailanda vrea să repornească turismul prin ieftinirea cazării

Exotica țară din Asia așteaptă turiști străini începând cu 1 iulie.

surin beach phuket
Foto: Unsplash

Încă de la 1 iulie putem călători la Phuket, cel mai popular magnet turistic din Thailanda. Este adevărat că datorită deschiderii treptate, pentru moment doar această destinație îi așteaptă pe turiști, dar peste trei luni putem deja rezerva zboruri și cazare oriunde în țară. Potrivit proiectului, vor fi oferite cazări foarte ieftine pentru ca turiștii să revină în număr cât mai mare în țară.

Foto: 123rf

Thailanda încearcă să reatragă turiștii în populara stațiune Phuket. De la 1 iulie călătorii străini vaccinați complet vor putea vizita insula fără să intre în carantină; iar pentru a comunica acest lucru se va realiza o campanie de informare eficientă. Consiliul Turistic Thai (TCT) a recomandat acțiunea „o noapte, un dolar" pentru stimularea turismului. Astfel, oaspeții ar plăti 1 dolar pe noapte pentru locurile de cazare care în general costă între 1.000 și 3.000 bahți (32 și 96 de dolari).


Foto: 123rf

Președintele TCT, Chamnan Srisawat, a declarat pentru canalul de știri TTG Asia că insula are 70 mii de camere pentru turiști, așa că se așteaptă la 1 milion de nopți cu oaspeți în luna iulie, doar în Phuket, dacă guvernul acceptă acest plan. TCT a înaintat propunerea către autoritatea turistică thailandeză, precum și la Ministerul Turismului și Sportului, și se așteaptă să fie aprobată. Merită deci să mai stai câteva săptămâni dacă îți planifici o vacanță în Thailanda, poate prinzi o ofertă specială în cele mai bune hoteluri!

În același timp, consiliul turistic planifică și dincolo de Phuket. În cazul în care campania „o noapte, un dolar" va avea succes, actorii din sectorul privat și guvernul pot extinde acțiunea și către alte destinații.

Înaintea pandemiei, în 2019, Thailanda a primit aproape 40 de milioane de turiști, ceea ce a însemnat un venit de 190 miliarde de bahți (60 miliarde de dolari) pentru țara asiatică.

În 2020 numărul lor a scăzut la 6,7 de milioane, iar pentru acest an numărul de turiști este estimat la 500 mii.

AMI MÉG ÉRDEKELHET