Villák a felhők között – Dubaj legújabb látványossága, az Atlantis The Royal

A Palm Jumeirah mesterséges sziget legújabb luxushotelje megnyitotta a foglalásokat.

A Dubajba látogatók számára az Atlantis The Palm mindig is toplistás látnivalónak számított. A Palm Jumeirah mesterséges sziget végében tornyosuló, impozáns hotel minden irányból vonzza a tekinteteket. Most azonban „belső” konkurenciát kapott a közelben felépült Atlantis The Royal személyében, amely újabb magasságokba emeli a dubaji fényűzést.


Fotó: Atlantis The Royal

Ugyan azAtlantis The Royal hotelkomplexum csak 2023. január 20-án nyitja meg kapuit, azok, akik az elsők között szeretnék kipróbálni a szolgáltatásait, már foglalhatnak szállást az egyedülálló létesítményben. A 43 emeletes épület 1,5 milliárd eurós beruházással valósult meg, és számos egyedi luxus-szolgáltatás révén emelkedik ki még a fényűző dubaji mezőnyből is. Mivel is kezdjük? Talán azzal, hogy 17 hektáron terül el és összesen 795 szobát kínál, köztük a nem kevesebb mint 1100 négyzetméteres Royal lakosztályt, amelynek ára 47 ezer eurótól kezdődik egyetlen éjszakára.

Fotó: Atlantis The Royal

Az Atlantis The Royal emellett 44 „felhők közötti” villát nyújt, vagyis saját végtelenített medencével rendelkező apartmant, amelyeknek vendégeit személyes komornyik segíti. Még a legkisebb termék és tartozék is olyan luxusmárkáktól származik, mint a Hermes, Frette vagy Grafe. Az apartmanok vendégei egy máshol még nem látott szolgáltatást is igénybe vehetnek: a kicsinyített minták közül kiválaszthatják, hogy melyik párnamodell formája és összetétele felel meg a számukra. Valamennyi szobát intelligens technológiával láttak el, így a vendégek az okostelefonukról irányíthatják a klímát, a világítást, a televíziót és a többi készüléket.

Fotó: Atlantis The Royal

A megahotel 17 különböző éttermet és bárt foglal magába, köztük a legelső Nobu éttermet a világon, amely egyben tengerparti klub is, illetve a világ egyik legismertebb séfje, Heston Blumenthal legelső koktélbárját. José Andrés és Gaston Acurio két további sztárséf, aki éttermet működtet az Atlantis The Royal keretén belül.

Az elképesztő látványhoz számos szökőkút és vízi installáció járul hozzá, köztük a Skyblaze, amely a régió első tűzokádó szökőkútja. Összesen 92 medence található a hotelmonstrum területén, köztük a 90 méter hosszú tetőmedence, amely 100 méter magasan található. Innen elképesztő panoráma nyílik a Palm Jumeirah szigetre és az egész városra.












AMI MÉG ÉRDEKELHET