TIFF Sibiu revine: peste 30 de filme și invitați speciali

Pentru al 15-lea an, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu între 5 și 8 august.

Foto: Dragoș Dumitru/TIFF

Timp de patru zile, la Sibiu vor fi proiectate câteva dintre cele mai apreciate filme din ultimul an, cu invitați speciali: programul include peste 30 de producții, unele proaspăt premiate la TIFF 2021, precum și premiere românești în prezența echipelor.

Foto: Dan Dinu

Capra neagră

Proiecțiile vor avea loc în Piața Mică, Muzeul Național în aer liber Astra, Parcarea supraterană Promenada Sibiu (ultimul etaj) și la Cine Gold, cu respectarea măsurilor de siguranță aflate în vigoare. În prima zi de festival, joi, 5 august, la Muzeul Național în aer liber Astra, sibienii vor putea urmări în premieră, alături de echipa filmului, documentarul „România Sălbatică" (r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache), cel mai iubit film românesc de la TIFF 2021, unde a obținut Premiul Publicului. Inițiat în urmă cu 10 ani, „România Sălbatică” este cel mai amplu proiect de fotografie și film documentar dedicat naturii din România

Foto: Vlad Cupșa/TIFF

În selecția TIFF Sibiu se regăsesc și cele mai așteptate filme românești ale anului, ca „Otto Barbarul" (r. Ruxandra Ghițescu), desemnat Cel mai bun film românesc (lungmetraj) la TIFF 2021, sau thriller-ul „Neidentificat" (r. Bogdan George Apetri), distins cu Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film.

Sâmbătă, 7 august, cei aflați în Sibiu au ocazia să urmărească în proiecție specială, avându-i ca invitați pe realizatori, producțiile „Tata mută munții", cel de-al doilea film de lungmetraj semnat de Daniel Sandu, cunoscut pentru „Un pas în urma serafimilor", respectiv „#Dogpoopgirl" (r. Andrei Huțuleac), considerat Cel mai bun film românesc de debut la TIFF 2021, precum și „Complet necunoscuți" (r. Octavian Strunilă), un remake românesc de succes al comediei-fenomen „Perfetti Sconosciuti".

Filmul care a deschis oficial ediția 2021 a Festivalului de Film de la Cannes, „Annette" (r. Leos Carax), ajunge în premieră la Sibiu. Tot din selecția Festivalului de Film de la Cannes este și „Întregalde" (r. Radu Muntean), o poveste captivantă cu accente de thriller despre limitele generozității. Începând de vineri, 6 august, până duminică, 8 august, la Cine Gold vor avea loc proiecții pentru copii și adolescenți, în cadrul programului EducaTIFF.

Bilete disponibile pe tiff.eventbook.ro

AMI MÉG ÉRDEKELHET