The New York Times recomandă Timișoara – iată ce scrie cel mai important cotidian din lume despre oraș!

Suplimentul de călătorie al binecunoscutului cotidian american a publicat un articol cuprinzător despre Timișoara, descriind-o ca fiind un oraș multicultural și vibrant, cu suficiente obiective turistice pentru un sejur de mai multe zile.

Foto: Adrian Anghel/TM2023

Pe lângă atracțiile sale istorice, autorul descrie Timișoara ca fiind un oraș progresist, colorat și multicultural: el consideră că, deși analogia este una deplasată, din cauza arhitecturii și a spațiilor verzi, este totuși de înțeles de ce este cunoscut Timișoara ca „Mica Vienă". El crede că este timpul ca România să scape de problemele de imagine, acum nejustificate, și să urce pe lista destinațiilor populare.

Foto: Silviu Năstase/TM2023

The New York Times își poartă cititorii într-un adevărat tur de oraș al Timișoarei, unde nu numai că avem parte de un instantaneu al agitației din fermecătorul centru al orașului, ci și de câteva date istorice importante, deoarece autorul Andy Trincia - care a vizitat orașul pentru prima dată în 2002 și s-a stabilit în Timișoara în urmă cu șase ani - arată prin propria poveste, ce ușor este să te îndrăgostești de municipiul de reședință al județului Timiș.

În introducerea sa istorică, Trincia menționează că în 1884, Timișoara a fost primul oraș din Europa continentală cu iluminat stradal electrificat. Articolul îl poartă apoi pe cititor într-o plimbare prin oraș, enumerând comorile arhitecturale ale Timișoarei, cele mai interesante evenimente culturale și, bineînțeles, obiectivele gastronomice de neratat. De asemenea, oferă sfaturi despre cum să cunoști orașul dintr-o perspectivă locală: profită de piețele din centrul orașului, plimbă-te de-a lungul canalului Bega sau stai într-unul dintre barurile și restaurantele fermecătoare.

Foto: Florin Neamciuc/TM2023

Autorul articolului din New York Times este surprins de faptul că Timișoara este încă necunoscută pentru călătorii occidentali și subliniază că este situată aproape la aceeași distanță față de București și Viena, în timp ce alte cinci capitale europene sunt chiar mai aproape de orașul din vestul țării.

Una dintre Capitalele Europene ale Culturii în 2023, Timișoara are o dublă atracție pentru autor, deoarece nu este un oraș-vitrină, în ciuda bogatului său patrimoniu arhitectural. El consideră că nu este o capcană pentru turiști, ci un loc autentic, atractiv, care-și merită renumele chiar și dincolo de granițele Europei, pentru că are tot ceea ce cauți într-un city break: istorie, arhitectură frumoasă, muzee, programe, mâncare bună și un spirit progresist.

AMI MÉG ÉRDEKELHET