A vakáció utolsó napja is tartogathat élményeket! Tippek, hogy ne szalaszd el őket!

Megmutatjuk, hogyan tudod megtalálni az egyensúlyt, hogy élvezetes és nyugodt legyen a vakációd utolsó pár órája, amit kár lenne arra pazarolni, hogy csak várjuk a repülőnk indulását...

Fotó: Unsplash


Késői kicsekkolás

Már rengeteg szállodában és magánszálláson lehetőség nyílik a késői kicsekkolásra, és ha szerencséd van, még felárat sem kérnek érte, amennyiben nem jön utánad senki a szobába. Ha nincs lehetőség arra, hogy sokáig használd a szállást, akkor kérd meg a hotelt, hogy valahol ott hagyhasd a poggyászodat, és kérdezz rá, van-e zuhanyozási, átöltözési lehetőség a szállodán belül. Ha rugalmasak, akkor utolsó nap még belefér a strandolás vagy egy jó kis városnézés is.

Későbbi járat, több lehetőség

Fotó: Pixabay

Ha másnap dolgozol, akkor a nagyon késői visszainduló járat nem jöhet szóba, de ha teheted, vegyél délutánra szóló jegyet, így marad még egy fél napod jókat enni, megnézni egy múzeumot vagy strandolni. Egy délutáni vagy esti járattal a reggeli csúcsforgalmat is elkerülheted, nem kell hajnalban kelni, tehát több szempontból is kényelmesebb.

Szép hely a reptérhez közel

Ha vonattal mész a repülőtérre, akkor keress olyan látványosságot, érdekes helyet, ami közel van – maximum félórás vonatútra – a repülőtérhez, és így még egy utolsó kirándulás is beleférhet a hazamenős napba. A szép látnivaló melletti étterembe még beülhetsz enni, inni valami finomat, így nem a tömött és túlárazott repülőtéri büfékben kell elfogyasztanod az utazás utolsó ebédjét vagy vacsoráját.

Csomagolj be előző este!

Fotó: Unsplash

Ha az indulás előtti estén minden bepakolsz, és csak az marad elől, amire reggel szükséged lesz, akkor máris spóroltál legalább egy órát. Ezzel a stresszt is csökkented, hiszen nem kapkodva, hanem átgondoltan pakolsz, és nem fogsz attól rettegni, hogy az éjjeli szekrényben vagy a fürdőben felejtesz valamit.

Minden óra ajándék

Minden ott töltött plusz időre tekints ajándékként, ha csak egy órád van, akkor is keress olyan laza tevékenységet vagy programot, ami örömet szerez, és nem lesz tőle rohanós a nap. Ha például napokat töltesz egy külföldi városban, tartogasd az utolsóra azt a programot, ami közel van a szállásodhoz, vagy ha ajándékokat szeretnél vásárolni, akkor arra is tökéletes az utolsó délelőtt. Ha jobb nem jut eszedbe, akkor csak olvadj bele a helyiek hétköznapjaiba: reggelizz ott, ahol ők, ülj le egy padra valami szép helyen, és figyeld a nyüzsgést, szívd magadba az utolsó emlékeket, benyomásokat!

Mini strandcucc

Fotó: Shutterstock

Egy kicsi táskát vagy gymbaget készíts össze az utolsó napra, amiben van kivételesen hajkefe, dezodor, nedves törlőkendő és plusz egy fehérneműszett, hogy ha gyorsan kell indulásra készen állni, akkor ez ne okozzon kényelmetlenséget, és akár a strandról, gyógyfürdőből indulva is mehess a repülőtérre anélkül, hogy mindenhonnan homok potyogna belőled. Ezt a kicsi strandtáskát utolsó pillanatban is begyömöszölheted a bőröndödbe a reptéren.

AMI MÉG ÉRDEKELHET