Peste munți, văi și ape – tiroliene populare din România

Alunecarea pe tiroliene este o activitate de agrement din ce în ce mai populară și în România, iar ţara nu duce lipsă de peisaje fascinante!


PEȘTERA

Cele două piste de tiroliană ale așezării din județul Brașov, create de pensiunea Casa Tabacaru, sunt deschise și iarna. În timpul alunecării putem admira de la o înălțime considerabilă panorama impresionantă a Munților Bucegi și Piatra Craiului. Una dintre tiroliene are 370 de metri lungime, iar cealaltă 430 de metri, diferența de nivel fiind de 100, respectiv 110 metri.

CHEILE TURZII

Foto: Facebook

O mulțime de activități outdoor ne așteaptă în împrejurimile pitorești ale Cheilor Turzii, inclusiv o tiroliană cu 600 de metri lungime. Diferența de nivel este de 100 de metri, iar viteza poate ajunge chiar și până la 100 km/h – din acest motiv, pentru persoanele care depășesc 75 kg, parașuta de frânare este obligatorie. Limita superioară de greutate este de 110 kg.

PANTELIMON

Foto: Extreme Park Cernica

În apropierea Bucureștiului există mai multe parcuri de aventuri, dintre care Extreme Park Cernica oferă o experiență unică pentru fanii tirolienelor, deoarece pista se întinde pe o lungime de 800 de metri deasupra Lacului Cernica. În plus, familiile și grupurile de prieteni se pot bucura de un traseu din frânghii în pădure și posibilități de picnic.

​SUCEVIȚA

Foto: La Palma

Situată în apropierea satului bucovinean, tiroliana La Palma este cea mai lungă din țară. Planarea timp de 1 kilometru peste valea uimitoare oferă o experiență de o viață. Din cauza condițiilor meteorologice, nu este sigur că o vom găsi deschisă la orice oră, așa că merită să ne informăm din timp. Accesul este permis persoanelor cu vârsta peste 7 ani și cu greutatea între 25 și 125 kg.

AMI MÉG ÉRDEKELHET