Top 10 apartamente speciale pe care le poți închiria

Airbnb nu duce lipsă nici de cazări extreme.

Foto: Airbnb

Dacă facem parte dintre cei care doresc să se cazeze într-un apartament, atunci cu siguranță folosim Airbnb. Iar în ofertă găsim și apartamente, case speciale sau chiar cazări de lux pe care puțini și le pot permite. Vă prezentăm cele mai extreme locuri de cazare!

1. Cockpit ca cabină de dormit

Foto: Airbnb

Cu siguranță cu toții am dormit de multe ori într-un avion, dar nu pe un „camper" transformat dintr-un avion mic! Această cazare din Saint-Michel-Chef-Chef (Franța) este un apartament utilat complet, la fel ca o rulotă, numai că nu se mișcă din loc. Prețul unei nopți este de 108 dolari.

2. La clasa întâi

Foto: Airbnb

Această cazare pentru 2 persoane cu un dormitor din Anglia (Parcul Național Lake District) transformat dintr-un vagon de clasa întâi este o adevărată curiozitate. Interior plăcut, mediu minunat, plin de istorie, deoarece putem dormi într-un vagon din anii '50 renovat în stil de epocă. Costă 197 de dolari pentru o noapte.

3. Salut, ninsoare!

Foto: Airbnb

Dacă ne lipsește frigul, atunci să planificăm vacanța de iarnă: acest igloo de 6 persoane din Laponia poate fi super pentru o escapadă cu prietenii sau familia. Trebuie doar să ieșim pe ușa colibei de zăpadă și lumina polară se desfășoară în fața noastră. Acest tip de cazare costă 88 de dolari pe noapte la Lucky Ranch din Finlanda.

4. Sub același acoperiș cu un ponei 

Foto: Airbnb

A fost foarte la modă în ultimii 10 ani transformarea hambarelor în cabane sau căsuțe, dar... cu animale în interior? Această cazare Airbnb este destinată exclusiv marilor iubitori de animale, deoarece trebuie să împărțim hambarul frumos convertit cu Basil, un mini ponei de 10 ani. Ciudata cazare aflată la o fermă din Nottinghamshire are 4 locuri și este recomandată mai ales familiilor cu copii mici, ai căror părinți vor să le arate frumusețile vieții rurale. O noapte de cazare costă 200 de dolari.

5. Vila-scoică

Foto: Airbnb

Această vilă de lux în formă de scoică se găsește în Isla Mujeres din Mexic. Cazarea denumită Casa Caracol are 2 dormitoare, fiind ideală pentru o familie de 4 persoane. Este la doar 20 de minute cu mașina de aeroportul din Cancún și este construită pe vârful unei stânci – totul în interior și exterior are formă de scoici.

6. Cort safari 

Foto: Airbnb

Această cazare privată cu 2 dormitoare din Africa de Sud este perfectă pentru a privi natura timp de zile întregi. Are baie, bucătărie, terasă și bazin de înot, de unde putem observa în liniște trecerea zebrelor, antilopelor și girafelor. La cazarea safari trebuie să plătim 150 de dolari pentru o noapte.

7. Castelul Wilton

Castelul irlandez din secolul al XIX-lea se poate închiria pentru 1.600 de dolari pe noapte – cele 7 dormitoare fiind o cazare confortabilă pentru 14 persoane, dar în lipsa personalului trebuie să gătim noi în bucătăria cool a castelului.

8. itHouse minimalist

Foto: Airbnb

Cabana minimalistă din sudul Californiei se găsește la doar o jumătate de oră cu mașina de Parcul Național Joshua Tree. Designul este uimitor: fiecare centimetru pătrat din cazarea de 2 camere, pentru 4 persoane denumită Off-grid itHouse este precis proiectat și frumos executat. Prin pereții de sticlă putem privi toată ziua deșertul – fiind ideal pentru detoxifiere digitală și retragere completă. Poate fi închiriat pentru minim 3 nopți, costând 2.000 de dolari.

9. Cizma

Foto: Airbnb

După atâta frumusețe vine o catastrofă vizuală, o casă în formă de cizmă numită The Boot, promovată drept o cazare de basm. Oricum, în interior situația nu este atât de rea pe cât am crede văzând exteriorul. Casa cizmă neo-zeelandeză se află în apropierea Parcului Național Kahurangi, putând fi o cazare excelentă pentru familii de excursioniști cu copii. Costă 210 de dolari pentru o noapte.

10. Bungalou beagle 

Foto: Airbnb

Dacă există casă cizmă, poate fi și în formă de câine! Această cazare din Idaho este perfectă pentru o familie de 4 persoane și, poate deloc surprinzător, pentru câinele acesteia. Ca și în exterior, și interiorul este caracterizat de un design specific câinilor, totul având formă de os sau cățeluș, iar „capul" animalului ne oferă o panoramă superbă asupra munților din apropiere... O noapte costă 132 de dolari.

AMI MÉG ÉRDEKELHET