Top 10 úti cél nászutasoknak – a Pinterest alapján

Egy utazási vállalat 10 000 nászutas Pinterest-boardot elemzett ki, hogy kiderüljön, melyek a legkedveltebb úti célok.

Fotó: Getty Images

A 20 vágyott desztinációból 6 található Európában, de a listát egy egzotikus sziget vezeti. A legtöbb úti cél napos és meleg, de vannak olyan meglepő helyek is, mint Írország és Izland, ahol még nyáron is komor az időjárás. Lássuk a listát!

1. Bali (998 board)

pin.it

Bali tökéletes választás azok számára, akik szeretik privát bungalókban vagy apartmanokban megélni a csendet, kiélvezni a természet nyugalmát – koktélozni a saját medence partján, vagy lustálkodni a tengerparton. A kalandvágyóbbak kipróbálhatják a dzsungeltúrát, kereshetnek eldugott lagúnákat, szörfözhetnek vagy ellátogathatnak a sziget ősi templomaiba.

2. Olaszország (997 board)

pin.it

Hol lehet tökéletes módon megünnepelni az esküvőt Olaszországban? Nagyjából bárhol! Ha aktív, városi pihenésre vágyunk, akkor Róma, Velence, Nápoly, Milánó és Firenze (a helyiek szerint a reneszánsz város az ország legromantikusabb helye) is rengeteg meglepetést tartogat. Ha pedig ráérősebb, esetleg tengerparti mézes heteket szeretnénk, akkor vár minket az Amalfi-régió, Szicília vagy Toszkána.

3. Hawaii (992 board)

pin.it

A vulkanikus szigetcsoport egzotikus hangulata mindig csalogatóan hat a nászutas párokra. A természet szépsége mellett ráadásul Hawaii mindazt a komfortot nyújtja, amit megszokhattunk az Egyesült Államokban. A sziget egyedülálló domborzatát és élővilágát érdemes egynapos kirándulásokon felfedezni magunknak.

4. Maldív-szigetek (981 board)

pin.it

Hírességek is sokszor választják ezt a csodás szigetcsoportot a nászútjukhoz, többek közt Blake Lively és Ryan Reynolds is egy privát szigeten töltötte a mézesheteket. Az ezernél is több szigetből mintegy 200 lakott, és 87-et látogathatnak turisták – persze ez éppen elég egy tökéletes nászúthoz, nemde?

5. Írország (980 board)

pin.it

Írország nem túl napos és nem is túl meleg, de lenyűgöző látképe és hangulatos városai kárpótolják a párokat. A zöldellő lankákat és a magas sziklás tengerpartokat patinás kastélyhotelekből indulva fedezhetjük fel, este pedig mi lehet romantikusabb, mint összebújni a kandalló előtt?

6. Thaiföld (980 board)

pin.it

Thaiföld egyszerre kínál aktív és pihenős napokat. Az ide látogató szerelmesek Bangkok nyüzsgése után megszállhatnak egy szép szigeten, ahol kipihenhetik az esküvői készülődést, a lagzit, majd ha újra erőre kaptak, akkor felfedezhetik az ősi városokat, szentélyeket. És persze a piacozás is kihagyhatatlan!

7. Mexikó (949 board)

pin.it

Közép-Amerika legkedveltebb nászutas úti célja egyértelműen Mexikó, azon belül is Cancún. Ha szeretnénk rózsaszín tengerparton fürdeni, akkor Cancúntól néhány órára, a Yucatán-félszigeten találjuk a Las Coloradast. A színes lagúnákban tökéletes fotókat készíthetnek a nászutasok, emellett a városi szórakozóhelyek hibátlanok egy kis tánchoz és a legapróbb büfék is örök életre szóló kulináris élményt nyújtanak.

8. Görögország (757 board)

pin.it

A görög szigetek nagyon változatosak: Santorini például egy sziklás, fehér, kopárabb sziget, míg Korfu zöld, filmbéli homokos parttal. Az ételek mindenhol kiválóak, a napsütés és a helyiek kedvessége garantált, és a rengeteg történelmi emlék miatt akkor sem unatkozunk, ha városnézésre adjuk a fejünket.

9. India (734 board)

pin.it

Kasmír régióban ott a Himalája, a Laksadíva-szigetek egyet jelentenek az ország legszebb tengerpartjaival, Agrában megnézhetjük a Tádzs Mahalt, Tamilnádu népes államában pedig rengeteg kulturális örökség sorakozik, amit érdemes felkeresni – igen, India valóban sokszínű! A koronavírus-járvány miatt az ország most nem a legideálisabb úti cél, de képzeletbeli listánkra mindenképp érdemes felvésni.

10. Costa Rica (729 board)

pin.it

Costa Rica, vagyis magyarul gazdag part – ezzel már elég sokat elárultunk az országról. Nicaragua és Panama között terül el, így akár egy közép-amerikai körút egyik szakasza is lehet utazásunk során. Az ide érkezők dönthetnek úgy, hogy bejárják az összes szép strandot és csak pihennek, koktélokat szürcsölnek, de választhatnak számos outdoor programból is a dzsungeltúrától a kite-ozásig.

A 20-as lista második fele

11. Japán, 717 board

12. Jamaica, 699 board

13. Új-Zéland, 601 board

14. Franciaország, 500 board

15. Izland, 499 board

16. St. Lucia, 477 board

17. Aruba, 442 board

18. Bahamák, 417 board

19. Spanyolország, 415 board

20. Fidzsi-szigetek, 408 board

AMI MÉG ÉRDEKELHET