Top 5 ceainării din capitale europene

Haideţi să pornim la explorarea celor mai frumoase capitale europene și, dacă ne este frig pe drum, să ne relaxăm lângă o ceașcă fierbinte de ceai!

Foto: Shutterstock

La începutul anului, capitalele agitate ale Bătrânului continent se liniștesc, muzeele, restaurantele sunt mai puțin aglomerate, și poate că numai din acest motiv chiar merită să programăm vizitarea unui oraș într-un asemenea moment. Nu strică să alegem o băutură care să ne încălzească în timpul turului de oraș.

Aqua Shard, Londra

Foto: Facebook

În patria tradiției ceaiului de după-amiază, trebuie să încercăm și noi acest obicei, mai ales că aici lângă băutura fierbinte sunt servite și câteva gustări delicioase. Dacă alegem Aqua Shard de la etajul 31 al zgârie-norului Shard, putem ajunge brusc în Neverland, deoarece vom avea parte de o experiență tematică inspirată de Peter Pan.

31 St Thomas, Londra, Regatul Unit

CEAINĂRIA Perlov, Moscova

Foto: Shutterstock

O destinație obligatorie pentru cei care se consideră gurmanzi atât în gastronomie cât și în domeniul arhitecturii. Locul popular și printre moscoviți este găzduit de o clădire veche de aproape 130 de ani, renovată recent pentru a primi un design care amintește de pagodele chinezești, fiind astfel o pată de culoare unică în capitala Rusiei.

Miasnițkaia Ulița 19, Moscova, Rusia

A.C. Perchs, Copenhaga

Foto: Facebook

Magazinul în care putem cumpăra, dar și degusta, are un trecut de aproape 200 de ani. Întâlnim ceaiuri venite din întrega lume, putem încerca chiar și ceaiul de după-amiază însoțit de vin spumant francez crémant, realizat prin metodă tradițională.

Kronprinsensgade 5, Copenhaga, Danemarca

Chinesischer Teehaus, Berlin

Foto: Pixabay

Inspirat de 10 țări din întreaga lume, parcul cu grădini de diferite stiluri este un punct special al capitalei germane. În grădina chinezească de aici nu doar că putem servi un ceai într-o pagodă de lângă lac, dar putem chiar participa la o adevărată ceremonie a ceaiului.

Erholungspark, 12685 Berlin, Germania

Sir Harly’s, Viena

Foto: Facebook

Nu doar pentru o cafea merită să trecem prin Austria. Așa cum sugerează și numele, Sir Harly’s este un mic magazin în stil britanic, nealterat. Conform filozofiei lor, preferă să lucreze cu o selecție mai mică, dar mereu proaspătă, și putem chiar să trecem pe la ei la un ceai clasic de la ora 5.

Mariahilfer Str. 45, Viena, Austria

AMI MÉG ÉRDEKELHET