Top 5 locuri pentru a ne bea ceaiul de la ora cinci în Londra!

Există nenumărate locuri în capitala Marii Britanii unde putem servi ceaiul de la ora cinci – am selectat cele mai bune cinci dintre ele!

Tradiția ceaiului de după-amiază este legată de Anna, a șaptea ducesă de Bedford. La începutul secolului al XIX-lea, aristocrata n-a rezistat să aștepte cina, care era servită la ora opt seara, iar în jurul orei patru a comandat în camera ei ceai, pâine, unt și prăjituri. Mai târziu, și-a invitat prietenii la ea acasă să i se alăture, iar de atunci englezii au acest ritual la mijlocul după-amiezii cu diferite tipuri de băuturi calde și prăjituri.

HARRODS TEA ROOMS

Foto: Harrods Tea Rooms

Dacă dorim cu adevărat să gustăm din tradițiile britanice, acesta este locul perfect. Harrods servește ceai după-amiază vizitatorilor încă din 1896. Din moment ce totul a început aici cu ceai, nu este surprinzător faptul că ofertele sunt printre cele mai bune din lume: Earl Grey, Hawaiian Black, Arishan Tai Milky Oolong, Superior Sencha – ne putem bucura de toate acestea sub minunatul luminator Art Deco, cu muzică live la pian. Un tort delicios tip cheesecake cu lămâie poate fi acompaniamentul perfect.

​THE GORING

Foto: The Goring

The Goring perfecționează de peste un secol arta ceaiului de după-amiază. Își încântă clienții cu prăjituri delicioase, gemuri de fructe de casă și amestecuri de ceai de înaltă calitate. Decorul somptuos dă imediat tonul pentru o după-amiază petrecută cu scones proaspăt coapte, prăjituri cu lămâie și sandvișuri pentru ceai. Pentru un plus de extravaganță, să comandăm o cupă de şampanie Bollinger cuvée sau rosé – astfel după-amiaza va fi completă.

​HOLY CARROT

Foto: Holy Carrot

Holy Carrot este un restaurant cu feluri vegetariene, care întâmpină clienții într-un mediu cald și primitor. Preparatele conțin produse de sezon, din surse etice, care respectă mediul înconjurător. Mâncarea lor este fără gluten, zahăr, conservanți și aditivi. Meniul include, de asemenea, un platou marin, tofu și maki crocant de quinoa. Pe lângă ceaiuri, se servesc și diverse milkshake-uri, mocktail-uri și cocktailuri.

​THE BEAMONT

Foto: The Beamont

Să ne imaginăm în luxosul salon Gatsby al hotelului de cinci stele The Beamont, în timp ce ne savurăm ceaiul de după-amiază însoțit de o interpretare plăcută la pian. Pentru ora ceaiului (14:30–17:30) merită să facem o rezervare în avans. Putem comanda sandvișuri cu pui și scones (un fel de pogăcele) proaspăt coapte, dar principala atracție o reprezintă produsele dulci de patiserie: meniul include paste cu unt de arahide și ciocolată, cheesecake umplut cu felii de rubarbă și religieuse (gogoși din aluat de ecler) umplute cu lime și matcha.

Fortnum & Mason

Foto: Facebook

Magazinul Fortnum & Mason a fost fondat în 1707. Locul este atât de popular încât Salonul de ceai Diamond Jubilee, vechi de peste 300 de ani, a fost redeschis în 2012 chiar de regina Elisabeta II-a. Salonul a fost folosit inițial ca locuință a familiei Fortnum, iar mai târziu a devenit restaurantul St. James's. Să savurăm aici o ceașcă de Earl Grey parfumat în timp ce încercăm să alegem între delicatesele dulci și sărate. Putem alege din mai multe meniuri – există și opțiuni vegane, vegetariene și fără gluten, dar indiferent pe care le-am comanda, vă sfătuim să nu ratați eclerul cu păstrăv afumat!

AMI MÉG ÉRDEKELHET