Hol próbáld ki a leghíresebb angol rituálét? Top 5 délutáni tea Londonban!

A brit fővárosban számtalan helyet találunk, ahol elfogyaszthatjuk az ötórai teát – mi kiválogattuk az öt legjobbat!

A délutáni teázás hagyománya Bedford hetedik hercegnőjének nevéhez, Annához kötődik. A 19. század elején az előkelőség az este nyolc órakor felszolgált vacsorát olyannyira nem bírta kivárni, hogy négy óra körül teát, kenyeret, vajat és süteményt rendelt a szobájába,. Később meghívta barátait otthonába, hogy csatlakozzanak hozzá, és azóta is örömmel töltik meg az angolok a délután közepén csészéjüket különféle forró italokkal.

HARRODS TEA ROOMS

Fotó: Harrods Tea Rooms

Ha igazán belekóstolnál a brit hagyományokba, meg is van a tökéletes helyszín rá. A Harrods Tea Rooms 1896 óta szolgál fel délutáni teát a betérő vendégeknek. Mivel itt minden a teával kezdődött, nem meglepő, hogy kínálatuk a világ legjobbjai közé tartozik: Earl Grey, Hawaiian Black, Arishan Tai Milky Oolong, Superior Sencha – ezeket mind-mind élvezheted a csodás Art Deco tetőablak alatt, élő zongoramuzsika mellett. Tökéletes kísérő lehet egy finom citromos túrótorta.

​THE GORING

Fotó: The Goring

Már több mint egy évszázada tökéletesíti a délutáni tea művészetét a The Goring. Ízletes süteményekkel, gyümölcsös, házi lekvárokkal és kiváló minőségű teakeverékekkel örvendeztetik meg vendégeiket. A pazar dekoráció azonnal megadja az alaphangot a frissen sült pogácsákkal, a citromos süteményekkel és teaszendvicsekkel eltöltött délutánon. A további extravaganciáért rendelj ki egy pohár Bollinger cuvée vagy rosé pezsgőt – így lesz teljes a délután.

​HOLY CARROT

Fotó: Holy Carrot

A Holy Carrot olyan növényi eredetű ételeket készítő étterem, amely meleg és hívogató környezetben várja azokat a vendégeket, akiknek fontos, hogy etikus forrásból származó, szezonális termékeket fogyasszanak – természetesen professzionálisan elkészítve. Ételeleik glutén-, cukor-, valamint tartósítószer- és adalékanyag-mentesek. Az étlapon szerepel „tengeri” tál, szexi tofu és ropogós quinoa maki is. A teákon kívül különféle turmixok, mocktailok és koktélok is kaphatók.

​THE BEAMONT

Fotó: The Beamont

Képzeld el magad a 2014-ben nyílt, Art Deco ihletésű, ötcsillagos The Beamont hotel fényűző Gatsby szalonjában, amint éppen délutáni teádat iszogatod egy kellemes zongorajáték kíséretében. A teaidőre – 14:30-17:30 – érdemes előre időpontot foglalni. Kérhetsz csirkés szendvicset, frissen sült pogácsát, de a fő attrakciót a péksütemények jelentik: az étlapon szerepel mogyoróvajas, csokoládés macaroon, rebarbaraszeletekkel töltött sajttorta és lime-mal, matchával töltött religieuse (töltött francia édesség).

Fortnum & Mason

Fotó: Facebook

Az emblematikus Fortnum & Mason áruházat 1707-ben alapították. Olyannyira történelmi a hely, hogy a több mint 300 éves Gyémánt Jubileumi Teaszalont maga II. Erzsébet királynő nyitotta újra 2012-ben. A szalon kezdetben a Fortnum család lakásaként működött, később pedig a St. James's étteremnek adott helyet. Kortyolgass el itt egy csésze illatos Earl Grey-t, miközben próbálsz dűlőre jutni az édes és a sós finomságok között. Választhatsz több menüből is – van vegán, vegetáriánus és mentes is, de akármelyiket is kéred, semmiképp ne hagyd ki a füstölt pisztrángos éclairt, vagyis ekler fánkot!

AMI MÉG ÉRDEKELHET