Top 5 európai fedett vízipark – hogy télen is strandolhass!

Magyarországtól kezdve Lengyelországon és Németországon át egészen Belgiumig és Dániág utazunk a legjobb fürdőzési lehetsőégek után kutatva.

Fotó: Aquaworld

Ősszel sem kell lemondanunk a csúszdákról, medencékről, pancsolásról – megmutatjuk, Európa-szerte hol lehet nyári élményeket szerezni hideg évszakokban is.

Suntago – Lengyelország

Fotó: Suntago

Ha egy nyirkos, hűvös őszi napon már mindent megnéztünk Varsóban, zárásképp melegedjünk ebben az oázisban! A Suntago vízi vidámpark – Európa egyik legnagyobbja – Wręczában található, mintegy 50 kilométerre a lengyel fővárostól. A fedett vízi park 18 medencéjével, 32 csúszdájával, 10 szaunájával és luxusfürdőjével tökéletes hely a kikapcsolódásra.

Aquaworld – Magyarország

Fotó: Aquaworld

Budapesten is működik világszínvonalú élménypark. Az Aquaworld 11 óriási csúszdával, hullámmedencével, óriási vízi sétáló labdával, szörfözéssel és búvárkodással várja a vendégeket. A kisgyerekek számára is tartogat meglepetéseket a hely, de azok sem fognak csalódni, akik spa-élményre vágynak, hiszen itt található Magyarország legnagyobb szaunavilága is itt várja a melegedni vágyókat.

Lalandia Billund – Dánia

Fotó: Lalandia Billund

Bár messze északon, a dániai Billundban várja a vendégeket, szórakozásban és attrakciókban a Lalandia víziparkban sincs hiány: tízezer négyzetméteren szörfhullám medence, sima hullám élménymedence, csúszdák és örvények sorakoznak, a legkedveltebb azonban a Tornado névre keresztelt csúszda, amin négyszemélyes gumicsónakkal lehet lecsúszni. Ha pedig elég volt a pancsolásból, irány Billund másik izgalmas látványossága, Legoland!

Aqualibi – Belgium

Fotó: Aqualibi

Amellett, hogy az Aqualibi remek vízi park, mellette található Belgium egyik legjobb vidámparkja,a Walibi is, így akár egy egész hétvégét eltölthetünk itt. A komplexum Wavre-ban működnek, mindössze 20 kilométerre Brüsszeltől, vagyis egy városi hosszú hétvége során is ideális programpont.

Tropical Islands – Németország

Fotó: Tropical Islands

A berlini Schönefeld reptértől 30 kilométerre, Halbében építették fel a Tropical Islands komplexumot, ahol a trópusi kupola alatt számos medence mellett kipróbálhatjuk Németország legmagasabb csúszdáját is, valamint egy mesterséges trópusi öblöt, egy lagúnát. Mindezt ötvenezer növény ölelésében, egy igazi esőerdőben érezve magunkat – a világ egyik legnagyobb fedett vízi parkja a legdidergetőbb télben is a nyaralás érzését nyújtja.

AMI MÉG ÉRDEKELHET