Top 5 hely a nagyvilágban, ahol tényleg nyugalomban jógázhatsz

A wellness-turizmus növekedésének köszönhetően egyre több olyan helyen gyakorolhatjuk a modulatsorokat, ahol kényeztető programokkal és pazar ellátással várnak. Mutatjuk a legjobbakat!

Fotó: Unsplash

Olaszországtól Indiáig és Sri Lankáig Svédországtól Cosat Ricáig szeljük át a világot, hogy megmutassuk az öt legjobb helyet, ahol tökéletes jógaélményben lehet részed!

Mandali Retreat Center – Olaszország

Fotó: Facebook

Ezen a „spirituális játszótéren” egész évben tárt karokkal várják a lelkes gyakorlókat. A Mandali legfeljebb 57 vendég befogadására alkalmas – a közös, kollégiumi stílusú szobáktól a prémium egyágyas lakosztályig kínálnak szállást, a szobák a kertre vagy a lenyűgöző Orta-tóra néznek. Az épület újrahasznosított anyagokból készült, a konyhát és az uszodát napenergiával működtetik, az esetleges többletenergiát pedig a helyi közösséghez juttatják el. A tematikus elvonulások három-, öt-, illetve hétnaposak.

Blue Spirit – Costa Rica

Fotó: Facebook

A Csendes-óceánra és a majdnem öt kilométer hosszú, fehér homokos strandra néző dombtetőn fekvő Blue Spirit rendkívüli környezetet kínál azoknak, akik elkötelezettek a spirituális átalakulás és a fenntartható környezet iránt – számos elvonulás, workshop és tréning közül választhatunk. Az inspiráló és gyógyító közegben a jógán és a meditáción kívül többek közt kínálnak holisztikus, méregtelenítő és intuitív masszázst is.

Shambala Gatherings – Svédország

Fotó: Facebook

A tóparti menedékhely Bergslagen buja erdejében bújik meg, kétórás autóútra Stockholmtól. A Shambla Gatherings tökéletes hely az offline pillanatokhoz – jógázhatunk, meditálhatunk, sétálhatunk a fák között, részt vehetünk vízi meditáción, különféle masszázsokon, sőtkranioszakrális terápián is, amely segíti a szervezet természetes öngyógyító mechanizmusait és csökkenti a stresszel járó hatásokat. A nemzetközi oktatók egész évben különféle tematikájú elvonulásokat szerveznek.

Ashiyana – India

Fotó: Facebook

Amellett, hogy az Ashiyana Goában folyamatosan képeznek jógatanárokat, egész évben széleskörű elvonulást kínálnak, ahol a teljesen kezdők és a profi gyakorlók is megtalálják a maguk programját. Választható akár csak néhány beugró óra, holisztikus jógaterápia vagy holisztikus elixírprogram is, amely jógaterápiát, masszázst, meditációt és a pránájámát (légzési technika) tartalmaz. A szobák a tengerparti kunyhóktól a luxuslakosztályokig terjedő skálán mozognak, a helyszíni gyógyfürdőben pedig ájurvédikus kezeléseket kaphatunk.

Sen Wellness Sanctuary – Srí Lanka

Fotó: Facebook

A londoni székhelyű, Dr. Sam Kankanamge oszteopata által alapított Sen Wellness Sanctuary egy különleges elvonulási központ Srí Lanka déli partján, a Rekawa természetvédelmi területen belül. Az autentikus jóga- és menedékközpont gyógyító teret kínál a teljes pihenéshez. Testre szabott wellness programjai egész évben elérhetőek, és az ájurvédikus szemléletre épülnek.


AMI MÉG ÉRDEKELHET