Top 5 paradisuri pentru surfing pe bătrânul continent

Oceanul Atlantic favorizează când începătorii, când profesioniștii.

ericeira szorf portugalia
Foto: Getty Images

Cine a făcut deja surfing și a văzut ceva din această subcultură, știe că surferii din întreaga lume „vorbesc aceeași limbă". În Europa, putem ajunge dintr-un paradis al surfului în altul cu o călătorie de doar câteva ore. Haideți să vedem care sunt acestea!

1. Cotes des Basques, Biarritz, Franța

Foto: Getty Images

Situat în colțul sud-vestic al regiunii basce din Franța, orașul Biarritz este renumit pentru arhitectura fermecătoare și frumusețea naturii, în plus este un loc ideal pentru a învăța surfingul. Iar dacă suntem deja familiarizați cu el, atunci după primul val al Atlanticului vom simți de ce pe această coastă se organizează competițiile naționale și adesea și cele internaționale.

2. Foz do Lizandro, Ericeira, Portugalia

Foto: Unsplash

Dacă ne place să facem surfing și să ne distrăm în timpul vacanței, atunci Ericeira, un loc cu o istorie bogată, este destinația perfectă. Se găsește la numai 45 de kilometri de Lisabona, așa că vacanța de surf se poate combina cu câteva zile de turism urban. Lunga coastă oceanică este una dintre cele 3 rezervații de surf protejate din lume, iar practicanții acestui sport – de la începători la avansați - vin aici din întreaga lume. Pentru odihnă recomandăm numeroasele mici cafenele și restaurante din orașul vechi.

3. Woolacombe, Devon, Anglia

Foto: Unsplash

Turiștii și localnicii practică împreună surfingul în partea sud-estică a Angliei, în așa numitul „paradis" din Woolacombe. Există multe recife de-a lungul golfului, plaja fiind astfel și pe placul surferilor avansați, în plus și mareea modelează constant nisipul și astfel și valurile.

4. La Zurriola, San Sebastian, Spania

Foto: 123rf

La San Sebastian vin special cei care caută aventura perfectă de surfing și își dedică într-adevăr întreaga lor vacanță acestui sport. Accentul se pune atât de mult pe surfing, încât orașul este plin de magazine și școli de surf: este ideal pentru cei care au deja ceva experiență, dar n-au stat mai mult timp pe placă sau doresc să facă performanță și au nevoie de ajutorul unui instructor pentru a progresa. Ca să nu mai vorbim că în oraș există mai multe restaurante cu stele Michelin.

5. Cantinho da Baía, Peniche, Portugalia

Foto: Getty Images

Pe lângă magnifica coastă a oceanului, există multe lucruri de văzut în Peniche, și dacă ne-am plictisit de surfing, să încălțăm cei mai confortabili pantofi pentru o mică plimbare în oraș: merită vizitată biserica Nossa Senhora dos Remédios sau fortăreața Peniche, apoi să navigăm spre Insulele Berlengas, care sunt rezervație a biosferei UNESCO.

AMI MÉG ÉRDEKELHET