Top 5 német kisváros, ha romantikus hétvégére vágysz!

Hogy miért kedvelik a turisták Németországot? Biztonságos, tiszta, rengeteg programot, látnivalót kínál, a kulturális kincsei kifogyhatatlanok.

Fotó: Pixabay

Színes favázas házak, ódon templomok, macskavöes utcák, a domboldalon a folyó fölé magasodó várak és kastélyok – igen, ez a vidéki Németország, amely oly sokakat vonz a világ minden tájáról! Öt olyan mesebeli kisvárost mutatunk be, amelyek visszarepítenek minket az időben.

Cochem

Fotó: Pixabay

Az ötezres község a Rajna-vidéki Pfalz tartományban található, ahova nemcsak a csodás panoráma, hanem a remek borok miatt is érdemes ide ellátogatni. A Mosel folyó völgyének egyik legszebb része ez, ahol a Cochemet a folyó jobb partján fekvő Cond településsel híd köti össze. A középkori városnak különleges hangulatot ad a dombon magasodó vár, amelyet 1072-ben építettek.

Bacharach

Fotó: Unsplash

A Rajna menti 2000 fős település főleg borairól híres – a szőlőültetvények egészen a városig érnek. Tökéletesen megőrizte a középkori hangulatot és építészetet, a házak és az eredeti cégérek azonnal visszarepítenek az időben, és ha kedvünk tartja, akkor olyan lakomát is tarthatunk mint 500 évvel ezelőtt az ott élők. Ha pedig igazán autentikus szállást szeretnél, akkor a dombtetőn lévő középkori kastélyban (Burg Stahleck) is aludhatsz, amely youth hostelként működik.

Quedlinburg

Fotó: Shutterstock

A 10. században alapított Quedlinburg Németország egyik legrégebbi és legjobb állapotban fennmaradt városa. Lipcsétől és Hannovertől is nagyjából ugyanolyan távolságra található, és az egész középkori város az UNESCO Világörökség része, amit a több mint 2000 favázas ház mellett a 12. századi Szent Szerváciusz templomnak is köszönhet.

Rothenburg ob der Tauber

Fotó: Unsplash

A Németország déli részén fekvő település tornyaival, boltíveivel, toronyóráival, kocsmáival és faépületeivel a bajor romantika valamennyi elemét felvonultatja. Nem véletlenül, hogy a Harry Potter-sorozat forgatási helyszíneinek egyike volt. Miután átvágtunk a macskaköves sikátorokon, menjünk fel a másfél kilométeres kőfalra, hogy onnan is láthassuk a várost és a bukolikus panorámát.

Görlitz

Fotó: Shutterstock

Nem csoda, ha ismerős ez a szászországi városka, hiszen több híres hollywoodi filmet is forgattak itt: például a Becstelen brigantikat, A felolvasót és a The Grand Budapest Hotelt. A hely érdekessége, hogy a Neisse folyó nyugati oldalán terül el, míg a folyó másik oldalán már Zgorzelec város, azaz Lengyelország található.

AMI MÉG ÉRDEKELHET