DULCEA MEA EUROPĂ – Top 5 cele mai dulci street food-uri

Plimbându-ne pe străzile bătrânului continent, întâlnim numeroase locuri cu deserturi speciale. Haideţi să vedem care sunt cele mai dulci street food-uri în vogă!

Foto: Pexels

Dulce urmat de sărat ori sărat după dulce? Este o horă eternă care nu se sfârșește nicicând, mai ales dacă ne plimbăm pe străzile din Europa. Câte case, atâtea obiceiuri – așadar fiecare nație are propriul dulce de savurat pe stradă. Printre cele mai populare se află gogoșile, gofre, dar și o înghețată mai interesantă.....

Canolli

Foto: Getty Images

Ricotta dulce într-un înveliș din aluat crocant, îmbogățit în unele locuri cu fistic sau fructe confiate. Vorbim despre cel mai popular desert din bucătăria siciliană, care pe vremuri indica sezonul balurilor mascate – în zilele noastre, însă, se poate consuma pe durata întregului an.


Churros

Foto: 123rf

Majoritatea popoarelor europene au propria variantă de gogoși, spaniolii fiind deosebit de mândri de versiunea lor. Baghetele din aluat prăjite în ulei se găsesc la fiecare colț de stradă, de cele mai multe ori acestea fiind învelite în zahăr pudră și servite cu sos de ciocolată.


Stroopwafel

Foto: 123rf

Dacă ne plimbăm pe străzile din Amsterdam, să nu omitem degustarea desertului caracteristic, asemănător unor gofre, care își are originea în secolul 18. Pentru lipirea a două discuri din gofre, ei folosesc un sos dens de caramel. Se consumă alături de cafea, cacao sau ceai.


Vafe belgiene

Foto: 123rf

Bruxelles este un loc dificil pentru cei aflați la regim, având în vedere că la fiecare colț de stradă există un loc de unde adie mireasma prăjiturilor proaspăt coapte. Acestea sunt servite cu diverse toppinguri, dintre care neapărat să gustăm frișca – de o calitate excepțională.

Brioche con gelato

Foto: Getty Images

Vi se pare bizar un sendviș constând în chiflă dulce umplută cu înghețată? Ideea poată părea ciudată la prima vedere, însă italienii au reușit să prepare din asta un fel cu totul deosebit, care se consumă de regulă dimineața, la micul dejun.


AMI MÉG ÉRDEKELHET