Top 6 piețe alimentare din Europa

Putem merge la piaţă nu doar pentru a obţine ingredientele pentru prânzul de duminică, ci și pentru a descoperi un oraș printr-un tur gastronomic interesant. Să vedem împreună care sunt cele mai bune pieţe din Europa!

Foto: Shutterstock

Pe lângă atmosfera unică și imaginea palpitantă și colorată a gastronomiei regionale, merită să vizităm piețele locale în timpul călătoriilor noastre și pentru că aproape toate au tarabe unde putem mânca și bea ceva interesant. În piețele marilor orașe europene avem mari șanse să găsim cel mai bun street food local, iar primăvara putem alege și din primele produse proaspete ale producătorilor.

La Boqueria

Întreaga Barcelona este plină de piețe una mai bună decât alta, însă La Boqueria este cea mai cunoscută – din oraș dar poate și din toată Europa. Fructe exotice, ciuperci rare, pești colorați și, desigur, cea mai bună șuncă serrano ne așteaptă în orice perioadă a anului.

La Rambla 91, Barcelona, Spania

De Foodhallen

Deși de la începutul epidemiei putem cere doar mâncare la pachet, paradisul street food din Amsterdam merită totuși vizitat. Un total de 21 de tarabe așteaptă vizitatorii într-un depozit de tramvaie renovat, iar aici putem gusta arome din întreaga lume.
Bellamyplein 51, Amsterdam, Olanda

Szimpla Piac

Budapesta are multe piețe, dar pe lângă oferta tradițională, există și câteva în care găsim adevărate specialități. Szimpla nu este doar cel mai cunoscut loc al vieții de noapte din centrul orașului, dar duminică dimineața este plină de producători, iar frecvent aici se adună bucătari renumiți pentru a dona ceea ce gătesc.

Kazinczy u. 14., Budapesta, Ungaria

Markthalle Neun

Foto: Shutterstock

Markthalle Neun

Piața din Kreuzberg, cartierul hipster al Berlinului, este o destinație obligatorie pentru fanii street foodului, care așteaptă vizitatorii înfometați în fiecare joi seara. Oferta vânzătorilor se întinde de la stridii proaspete și paste de casă până la specialități asiatice.Eisenbahnstrasse 42/43, Berlin, Germania

Mercato Centrale

În orice colț al Italiei am ajunge, nu vom fi dezamăgiți dacă primul nostru drum va duce către o piață. Mercato Centrale din Roma a fost inventată special pentru gurmanzi, și cum italienii sunt foarte conștienți de valoarea propriei bucătării, se oferă în principal specialități locale.Via Giovanni Giolitti 36, Roma, Italia

Feskekôrka

Pentru turiști piețele de pește reprezintă cele mai speciale atracții dintre piețele alimentare. Datorită apelor bogate în viețuitoare ale Mării Nordului, în Göteborg putem avea o experiență deosebită, și din moment ce există și restaurante în piața de pește, putem gusta imediat captura proaspătă.

Fisktorget 4, Göteborg, Suedia

AMI MÉG ÉRDEKELHET