5 tradiții de Crăciun cu origini germane preluate în mai multe țări

Îți prezentăm câteva tradiții de Crăciun care sunt sărbătorite în multe țări europene, dar care își au rădăcinile în Germania.

Decorațiuni de Crăciun
Foto: Shutterstock


​Calendarul de Advent


Calendarele de Advent sunt vândute astăzi în multe locuri, dar puțini știu că tradiția își are originea în Germania. Deși în prezent există o întreagă industrie construită în jurul calendarelor de înainte de Crăciun, ale căror mici ferestre ascund ciocolată și alte cadouri, germanii luterani din secolele XIX și XX obișnuiau să facă numărătoarea inversă până la sărbătoare, prin simpla aprindere a lumânărilor, sau folosind linii de cretă.

Foto: amazon.ca

​Înger de Crăciun

Intrând în orice casă germană în perioada Crăciunului, cu siguranță vei vedea îngeri de Crăciun printre decorațiuni, aceștia fiind una dintre cele mai populare ornamente din Germania. La unele familii, aceste piese speciale sunt transmise din generație în generație și poartă semnificații și mesaje importante, precum speranța, bucuria, dragostea, unitatea și pacea.

Foto: Shutterstock

​Băutură de Crăciun

Feuerzangenbowle este o băutură alcoolică tradițională germană pentru care se dă foc la o turtă de zahăr înmuiată în rom și se picură în vin fiert. Deci, este de fapt un vinul fiert cu un conținut mai ridicat de alcool.

Foto: PxHere

Stollen

Stollen este, fără îndoială, cea mai delicioasă ”tradiție” germană de Crăciun. Făcut cu nuci, condimente și fructe confiate, acest tort de fructe rulat în zahăr pudră este obligatoriu pe masa festivă. Cunoscută în mod obișnuit în Germania sub numele de Weihnachtsstollen sau Christstollen, faimoasa prăjitură festivă este acum un fenomen mondial, care se găsește în numeroase magazine și supermarket-uri.

Foto: Shutterstock

​Prima sărbătoare

În Germania, familiile oferă în mod tradițional cadouri în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, dar a doua zi, pe 25, se reunesc și pentru a lua masa de prânz și a petrece o zi împreună. Această zi este adesea denumită „prima sărbătoare”.

AMI MÉG ÉRDEKELHET