7 trucuri prin care vacanța se poate transforma într-o călătorie de lux!

Nu trebuie să renunți la lux pentru că vrei ca vacanța din acest an să fie ieftină.

Foto: Pexels

Nu toți dispun de un buget pentru a se caza într-un hotel de lux sau să guste meniul tuturor restaurantelor cu stele Michelin în timpul vacanței. Cocktail-uri servite lângă piscine infinite, homar la bordul iahturilor de lux și șampanie cu aur – lucrurile astea sunt greu de imitat, dar vom încerca să o facem!

ÎNCEARCĂ BARUL UNUI HOTEL DE LUX!

Foto: Pexels

Să mergem la cel mai tare hotel din oraș sau de pe coastă și să alegem o băutură specială sau un cocktail local specific. Un restaurant sau un bar de lux ne vor oferi o experiență memorabilă chiar dacă bem doar un pahar de vin. Iar dacă și așa considerăm prea scumpă oferta, să aflăm când este happy hour! Barurile de pe acoperișul zgârie-norilor sunt, de obicei, deschise și pentru cei care vin de pe stradă, așa că lângă băutură primim cadou și panorama.

SĂ FACEM ROST DE UN BILET DE ZI LA un RESORT!

Foto: Unsplash

O noapte la o stațiune de lux este atât de scumpă încât ar fi echivalentul prețului pe care îl dăm pentru întreaga vacanță cu buget redus, dar în multe locuri putem cumpăra un bilet pentru plajă sau wellness și pentru o zi. Să recunoaștem că 1-2 săptămâni ar fi chiar plictisitoare într-un astfel de complex, dar pentru o zi am încerca cu toții să ne uităm din piscina infinită la priveliștea plajei, la munții înalți sau la junglă! Deseori, stațiunile nu fac publicitate posibilitățiilor de intrare fără cazare, așa că merită să sunăm sau să vizităm personal hotelul de lux ales.

SPA CU ACCESORII EXTRA

Foto: Pexels

Dacă suntem fani spa, să ne acordăm o zi pentru acesta și să rezervăm în avans un tratament. Vom avea deja senzația de lux cu un masaj corporal sau un tratament spa. În restul zilei, putem încerca toate piscinele, cabinele și saunele de la spa. Recomandăm acest program după o drumeție obositoare, o zi de vizitare a obiectivelor turistice sau un program sportiv.


SĂ ALEGEM INTELIGENT DESTINAȚIA!

Dacă nu mergem într-un oraș sau o plajă tip magnet turistic, am economisit deja! Iar dacă dorim să mergem într-o metropolă, să cautăm un oraș mai mic alăturat, la doar 20-30 de kilometri distanță, astfel vom avea bani pentru o cazare mai bună și vom putea călători cu trenul către orașul turistic.

BUCURII GOURMET 

Foto: Unsplash

Pentru a nu renunța nici la deliciile culinare, pentru cei care doresc să călătorească ieftin le recomandăm să descopere pe internet magazinele de delicatese din apropierea cazării și să cumpere produse și băuturi locale, de calitate premium. Să cumpărăm vin bun, brânzeturi delicioase, șuncă, măsline, tot felul de specialități locale și să le consumăm confortabil la cazare sau pe litoral. Așa vom putea spune că am mâncat și am băut bine, fără a cheltui cât o cină la un restaurant scump.


URMĂREȘTE PROMOȚIILE SAU OFERTELE SPECIALE!

Unde să economisim? Să decidem ce ne oferă mai multe experiențe sau ce înseamnă mai mult pentru noi! Dacă mâncarea bună este importantă, să cheltuim puțin pe zboruri, cazare și să mâncăm în locuri super! Dacă suntem în căutarea unor servicii spa, să vizităm cât mai multe stațiuni balneare sau să alegem un hotel care ne oferă ceea ce dorim, dar și așa putem economisi la avion. Să ne abonăm la newsletterul stațiunii sau hotelului dorit, astfel încât să vedem imediat dacă există undeva o promoție.

ÎNCEARCĂ HOTELURILE DE TIP BOUTIQUE!

Foto: Unsplash

Hotelurile de tip boutique sunt mai mici și nu foarte scumpe, dar acordă o atenție deosebită fiecărui oaspete și, bineînțeles, interiorului stilat, soluțiilor inedite, adică hotelul are ceva în plus față de celelalte hoteluri din zonă.

AMI MÉG ÉRDEKELHET