O provocare orientală: traseul turistic Trans-Bhutan

După 60 de ani, popularul traseu de pelerinaj budist, Trans Bhutan Trail, poate fi parcurs din nou.

Foto: Pexels


Trans Bhutan Trail duce de-a lungul versantului estic al Himalayei, fiind cândva inclus în Drumul Mătăsii, o parte integrantă a comerțului asiatic. După 60 de ani, poate fi traversat din nou popularul traseu de pelerinaj budist, care a fost cândva o parte integrantă a comerțului asiatic, încadrat în Drumul Mătăsii. Trecând peste 18 poduri majore și urcând 10 mii de trepte, pe traseul de drumeții de 400 km putem să traversăm Bhutanul, una dintre cele mai fericite țări din lume.

Foto: Shutterstock

Bhutan, țara dintre India și Tibet, este numită și Țara Dragonului Care Tună sau, pe scurt, Țara Dragonului. Cel mai vestic punct al traseului este orașul Haa, situat lângă granița tibetană, în timp ce cel mai estic punct al pelerinajului este localitatea Trashigang. Poteca a fost reamenajată după 60 de ani de Fundația Bhutan Canada pentru a readuce tradițiile culturale străvechi și pentru a le permite călugărilor budiști să revină la pelerinajul religios.

Bineînțeles că și turiștii sunt fericiți: poteca poate fi parcursă în aproximativ o lună, se cere de la drumeți doar să protejeze mediul, să nu arunce gunoiul și să aibă grijă de comoara lor națională. Bhutan intenționează să introducă o taxă turistică zilnică de 250 de dolari, care va permite turiștilor să folosească transportul public, să primească masă și cazare, chiar și ghizi turistici.

AMI MÉG ÉRDEKELHET