Mai rapid decât zborul: noi servicii feroviare vor face legătura între marile orașe britanice în 2024

Este o veste bună pentru vizitatorii din Marea Britanie, care vor putea călători mai ușor între două dintre cele mai populare destinații turistice ale sale.

Foto: Facebook


Un nou serviciu feroviar de mare viteză speră să lege orașele britanice Edinburgh și Londra până la sfârșitul anului 2024. Inițial, ruta feroviară urma să fie lansată în 2019, dar a fost amânată. În prezent, capitalele scoțiană și engleză sunt conectate prin servicii operate de LNER, Lumo și Caledonian Sleeper.

Noile trenuri urmează să reducă timpul de deplasare și să devanseze călătoria cu avionul între cele două destinații.

Foto: Facebook

Durata medie a călătoriei pe calea ferată între Edinburgh și Londra este în prezent de 5,5 ore, iar câteva trenuri ajung la destinație în doar 4,5 ore. Cu toate acestea, conform EuroNews, în urma revizuirii traseului, noi servicii vor lega capitalele în puțin peste patru ore. Cu condiția ca planurile să primească undă verde din partea guvernului britanic, serviciul modernizat din oră în oră va scurta timpul de călătorie cu 30 de minute sau mai mult.

Călătoriile vor fi operate de LNER și vor face doar două opriri pe traseu: la Newcastle și York. Acest lucru înseamnă că pasagerii care se îndreaptă spre nord spre Edinburgh vor ajunge în patru ore și cinci minute, în timp ce călătoria spre sud va dura patru ore și opt minute.

Foto: Facebook

Zborurile între cele două capitale durează în medie o oră și 20 de minute.

Cu toate acestea, dacă se ia în considerare recomandarea de a ajunge la aeroport cu două ore înainte de zbor pentru check-in și controlul de securitate, plus timpul petrecut pentru a ajunge de la fiecare aeroport în centrul orașului, noul serviciu feroviar va depăși cu mult timp avionul. Conform planurilor, noua linie va fi deschisă în decembrie – prețurile și orele de plecare nu au fost încă anunțate.

AMI MÉG ÉRDEKELHET