O nouă rută feroviară spectaculoasă ar putea conecta marile orașe europene

Călătoria va dura 19 ore și va trece prin patru țări diferite.

Foto: Facebook


Operatorul feroviar ceh Leo Express a anunțat planuri ambițioase pentru un serviciu multinațional care va traversa continentul. Traseul propus va duce pasagerii din Belgia până în Slovacia, cu o multitudine de opriri interesante pe parcurs, inclusiv în Germania și Republica Cehă.

Foto: Facebook

Leo Express a înaintat propunerile Ministerului Transporturilor și Infrastructurii din Cehia în luna iunie a anului trecut, iar planurile sunt în prezent analizate de autoritatea de reglementare a transportului feroviar din Belgia. În cazul în care va primi undă verde, operatorul feroviar ceh va lansa un serviciu direct care va lega Oostende din Belgia de Bratislava din Slovacia, circulând în ambele direcții. Călătoria va dura 19 ore, iar trenurile vor pleca din orașul de coastă belgian la ora 6:15 dimineața.

Foto: Facebook

Leo Express a planificat cel puțin 50 de opriri de-a lungul drumului în unele dintre cele mai importante destinații de city break din Europa. Compania spune că trenul va opri în Bruges, Gent, Bruxelles și Liège în Belgia, urmate de peste 20 de orașe germane, inclusiv Aachen, Köln, Hanovra, Leipzig și Dresda.

Trenul va ajunge la Praga, în Republica Cehă, la ora 20:00 și va sosi în capitala slovacă Bratislava imediat după ora 1:00 dimineața. Traseul epic este încă în curs de aprobare, inclusiv în ceea ce privește accesul la infrastructura belgiană, dar dacă va primi aprobarea, va fi lansat probabil între sfârșitul anului 2024 și începutul anului 2025.

AMI MÉG ÉRDEKELHET