O nouă linie de tren propusă pentru coasta spaniolă ar lega orașele de pe litoral

Extinderea ar facilita explorarea mai multor zone de pe coasta însorită, îndrăgită de turiști.

Foto: Facebook


Unele dintre cele mai populare orașe și sate de pe malul mării din Spania vor fi în curând legate de o nouă linie de tren. În cadrul proiectului de 2,5 miliarde de euro, traseul de la Malaga la Fuengirola va fi extins de-a lungul lui Costa del Sol. Ideea noului sistem feroviar a fost propusă de un grup de ingineri, experți feroviari și navetiști obișnuiți.

Experții feroviari au prezentat un plan detaliat de extindere a rețelei feroviare spaniole pentru a conecta Malaga și Marbella prin valea panoramică Guadalhorce. Grupul își propune să limiteze durata călătoriei la maximum 45-50 de minute între orașele-stațiune de coastă. În prezent, călătorii au tendința de a folosi servicii de ridesharing pentru a face călătoria. Noul sistem ar oferi, de asemenea, acces ușor la spitalul și la stația de autobuz din Costa del Sol.

Foto: Shutterstock

MARBELLA

Grupul de experți feroviari a propus câteva opțiuni diferite pentru acest traseu. Acestea ar putea trece prin destinații interioare și de coastă, inclusiv Mijas, Alhaurin de la Torre, Coin și Alhaurin el Grande, precum și să se extindă dincolo de Marbella până la San Pedro Alcantara. Aceste opriri pe traseu ar putea constitui excursii de o zi plăcute din orașe. Mijas Costa este un lanț de 12 kilometri de plaje și stațiuni turistice, inclusiv popularul La Cala de Mijas, un fost sat de pescari. Mijas Pueblo, în schimb, se află la 10 kilometri distanță, pe pantele Sierra del Mijas, la 400 de metri deasupra nivelului mării, și este un sat cu case albe, cu flori. Alhaurin el Grande prezintă, de asemenea, o arhitectură albă tradițională, dar la o scară mai mare. Există, de asemenea, o moară de măsline veche de 120 de ani care oferă degustări.

Foto: Facebook

Noul traseu nu ar aduce beneficii doar turiștilor.

"O linie de cale ferată ajută la structurarea provinciei în ceea ce privește populația", a declarat conductorul de tren Pablo Marín pentru site-ul local de știri Sur. "Rezolvă problemele legate de locuințe, deoarece este mai ieftin în interiorul țării și încurajează integrarea socială a persoanelor care locuiesc în zone îndepărtate".

AMI MÉG ÉRDEKELHET