Cu trenul de lux prin Transilvania

Trenul Danube Express, operat de compania britanică de căi ferate Golden Eagle, oferă pasionaților de călătorie o experiență inedită.

În perioada 29 aprilie-5 mai, pe parcursul traseului denumit Castless of Transylvania, pasagerii vor avea ocazia să descopere și să viziteze patru orașe transilvănene.

Foto: Golden Eagle

Liderul de piață în călătoriile de lux pe distanțe lungi oferă peste 20 de rute în China, India, Asia Centrală, Europa Centrală, respectiv în Alpi și în Balcani – inclusiv faimosul Trans-Siberian Express. Traseul Castles of Transylvania pleacă din Istanbul și sosește la Budapesta, trecând prin fosta capitală a Țaratului Bulgar, Veliko Tărnovo, oprind apoi la Sinaia, Brașov, Sibiu și Sighișoara. Danube Express are un restaurant fine dining și un lounge bar separat, pasagerii având de ales dintre cabinele Deluxe și Super Deluxe cu confort princiar. Prețurile încep de la 8.700 de euro. Anul viitor Danube Express va circula deja pe trei rute care trec prin Transilvania, deoarece în 2023 și Balkan Odyssey dintre Budapesta și Veneția va opri la Sighișoara și Brașov, iar ruta The Dalmatian, care leagă Dubrovnik și Budapesta va trece, printre altele, prin Timișoara, Sighișoara, Sibiu și Cluj.

AMI MÉG ÉRDEKELHET