Recife de corali din scaune de piele – noul model prezentat de Triton

Așa arată un submarin de lux de 5 milioane de dolari.

triton tengeralattjaro

Noutatea companiei Triton Submarines este un crucișător de lux de mare adâncime.

Triton produce din 1999 numeroase modele de submarine, de la cele mici până la cele profesionale. Noul Triton 3300-6 este versiunea îmbunătățită a unui vehicul compact de mare adâncime: cabina de lux poate duce pasagerii la adâncimi în care până acum scufundarea a fost posibilă doar în scopuri științifice sau pentru cercetare.

În cabina de 5 metri pătrați încap 6 scaune de piele, pasagerii având oportunitatea de a admira vederea din fața lor prin fereastra panoramică de 360 grade. Numai dezvoltarea cupolei de sticlă a necesitat doi ani, pentru a rezista presiunii uriașe de la adâncimea de 1000 metri. Și cât a costat acest vehicul? Cine dorește să observe confortabil și în siguranță sub nivelul mării vase naufragiate, recife de corali, pești rari și creaturi de mare adâncime, trebuie să plătească în jur de 5 milioane de dolari.

Nu este acesta primul vehicul faimos realizat de Triton. Scufundarea la cea mai mare adâncime din toate timpurile a fost realizată cu un submarin al lor: modelul Triton 36000-2 (LF) a atins anul trecut noul record de scufundare, ajungând în cel mai adânc punct al planetei, în Adâncimea Challenger din Groapa Marianelor, coborând 10.927 metri în ocean.

Câteva poze ale modelului Triton 3300-6:

AMI MÉG ÉRDEKELHET