7 trükk, amellyel luxusúttá válhat a nyaralás!

Attól még, hogy olcsón akarod kihozni az idei nyaralást, nem kell lemondanod a luxusról.

Fotó: Pexels

Nem mindenkinek akkor a büdzséje, hogy luxushotelben szálljon meg, vagy vakáció alatt végigegye az összes Michelin-csillagos étterem menüjét. Feszített víztükrű medencék mellett felszolgált koktélok, a luxusjachtok fedélzetén elfogyasztott homár és arannyal megszórt pezsgő – nehéz lesz utánozni, pótolni az érzést, de megpróbáljuk!

Próbáld ki egy luxushotel bárját!

Fotó: Pexels

Térj be a város, az adott partszakasz legmenőbb szállodájába, és válassz ki valami különleges italt, vagy kóstolj meg egy kifejezetten helyi koktélt. Egy luxusétterem vagy egy bár még akkor is a pompa érzetét kelti, ha csak egy pohár bort fogyasztasz. Ha pedig még így is túl drágának találod a kínálatot, akkor derítsd ki, mikor van happy hour! A felhőkarcolók tetőbárjai általában nyitottak az utcáról érkezőknek is, így még a panorámát is megkapod az ital mellé.

Szerezz napi belépőt egy resortba!

Fotó: Unsplash

Egy luxusüdülőhelyen egy éjszaka olyan drága, ami egy low budget nyaralás egészét elvinné, de sok helyen lehet strand- vagy wellness-belépőt venni egy napra is. Lássuk be, 1-2 hét még unalmas is lenne egy ilyen komplexumban, de egy napig azért mindannyian kipróbálnánk, milyen a feszített víztükrű medencéből bámulni a tengerparti kilátást, a magas hegyeket vagy épp a dzsungelt! A resortok sokszor nem hirdetik meg, hogy van lehetőség náluk szállás nélküli belépőre, ezért érdemes felhívni vagy személyesen felkeresni a kiszemelt luxushotelt.

Fürdő extrákkal

Fotó: Pexels

Ha spa-rajongó vagy, akkor szánj egy napot gyógyfürdőzésre, és előre foglalj magadnak időpontot egy kezelésre. Máris meglesz a luxusérzés egy teljes testes masszázstól vagy egy pakolástól, nem igaz? A nap további részében pedig kipróbálhatod a spa összes medencéjét, kabinját és szaunáját is. Ezt a programot egy megerőltető túrázás, egynapos városnézés vagy sportprogram után ajánljuk.

Válassz okosan úti célt!

Ha nem turistamágnes városba vagy tengerpartra mész, akkor máris spóroltál! Ha valamelyik metropolisz a szíved vágya, keress egy mellette lévő, kisebb várost, ami csak 20-30 kilométerre van tőle, így lesz pénzed jobb szállásra és vonattal beutazol az áhított nyüzsgésbe.

Gourmet örömök

Fotó: Unsplash

Hogy a kulináris élvezetekről se kelljen lemondania annak, aki olcsón szeretne utazni, azt ajánljuk, térképezd fel az interneten a szállásodhoz közel eső delikátesz boltokat és vásárolj be helyi, prémium minőségű ételekből, italokból. Vegyél jó bort, finom sajtokat, sonkákat, olajbogyót, mindenféle helyi különlegességet, és fogyaszd el kényelmesen a szálláshelyeden vagy a tengerparton. Így elmondhatod, hogy jókat ettél, ittál és mégsem költötted el egy másik utazás árát éttermekben.

Figyeld az ajánlatokat, akciókat!

Min spórolj? Döntsd el, mi az, ami nagyobb élményt ad vagy többet jelent neked! Ha a jó ételek a fontosak, költs keveset repjegyre, szállásra, és egyél szuper helyeken! Ha a spa szolgáltatásokért vagy oda, akkor keress fel minél több gyógyfürdőt vagy válassz olyan hotelt, ami megadja azt, amire vágysz, de a repülőn akkor is spórolhatsz. Iratkozz fel a vágyott üdülőhely vagy hotel hírleveleire, így azonnal látni fogod, ha valahol akció van.

Próbáld ki a butikhoteleket!

Fotó: Unsplash

A butikhotelekre jellemző, hogy kisebbek és nem túl drágák, de különleges figyelmet fordítanak minden egyes vendégre, na és persze a stílusos enteriőrre, az egyedi megoldásokra, vagyis arra, hogy a hotel valamiben több, extrább legyen, mint a környék többi szállodája.

AMI MÉG ÉRDEKELHET