Încă o țară populară își deschide porțile pentru nomazii digitali

Sunt acceptați candidați din majoritatea țărilor UE, printre care și România, precum și din Regatul Unit, SUA și Canada.

Foto: Shutterstock


Turcia a găzduit peste 56,7 de milioane de turiști străini în 2023, iar acum a devenit cea mai recentă țară care a lansat o viză de nomad digital pentru lucrătorii străini la distanță. Ministerul turc al Culturii și Turismului a creat un site web dedicat, unde cei interesați pot parcurge primele etape de aplicare, informează EuroNews.

Turcia speră să-i atragă pe nomazii digitali în destinații precum Istanbul, Dalaman, pe coasta de sud-vest, și Izmir, în vest."Orașe antice vechi de mii de ani, golfuri unice ascunse între păduri, mări turcoaz, oameni dinamici, orașe mari; Türkiye le are pe toate", se arată în promovarea vizelor. "În plus, această țară frumoasă este una dintre cele mai mari țări din lume în ceea ce privește economia și afacerile, cu servicii de infrastructură puternice."

Foto: Shutterstock

Cei interesați de viza de nomad digital a Turciei trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 21 și 55 de ani.

Sunt acceptați solicitanți din majoritatea țărilor UE, printre care și România, precum și din Regatul Unit, SUA și Canada. Printre alte condiții prealabile se numără deținerea unei diplome universitare, existența unui contract de muncă sau de afaceri și posibilitatea de a dovedi un venit lunar de 3.000 de dolari (2.800 de euro) sau unul anual de 36.000 de dolari (33.800 de euro). Solicitanții se pot înregistra și își pot încărca documentele - inclusiv un pașaport cu o valabilitate de șase luni și o fotografie - pe site-ul dedicat Digital Nomad GoTürkiye. Dacă cererea este acceptată, se va elibera un certificat de identificare a nomadului digital, care ulterior va putea fi prezentat la un centru de vize sau la consulatul turc din localitatea de reședință.

Foto: Pixabay

ISTANBUL

Site-ul web pentru nomazi digitali promovează, de asemenea, destinațiile din întreaga țară ca fiind locuri de primă mână pentru lucrătorii la distanță. În Istanbul nomazii digitali vor găsi o infrastructură de transport puternică, cu mai multe linii de metrou și de autobuz, precum și călătorii cu feribotul între partea sa europeană și cea asiatică, potrivit site-ului. De asemenea, acesta spune că este ușor de găsit apartamente complet mobilate pentru închiriere.

Dalaman, pe coasta Mării Egee,"oferă opțiuni de transport excelente, o evadare ușoară din aglomerație, o varietate impresionantă de activități pentru timpul liber și o infrastructură puternică pentru cei care doresc să lucreze din acest paradis pe Pământ". Izmir, tot la Marea Egee, este ideală pentru cei care caută căldură pe tot parcursul anului și plaje cu steag albastru.

AMI MÉG ÉRDEKELHET