Acest adorabil sat din Yorkshire este cel mai locuibil din Anglia

Este ușor accesibil cu trenul de la Londra.

Foto: Facebook


Londra este de ani de zile una dintre cele mai accesibile destinații, dar există o mulțime de obiective interesante și în afara capitalei britanice. Cum ar fi acest sat puțin cunoscut, care însă este ușor de vizitat cu trenul.

Din ce în ce mai mulți oameni care călătoresc în Anglia aleg să viziteze unul dintre sutele de sate și orășele pitorești. Printre acestea se numără și Thirsk, în North Yorkshire, cu puțin sub 5.000 de locuitori și clasat de Express drept una dintre cele mai locuibile zone din Anglia. Deși se află la 300 de kilometri de Londra, este foarte ușor de accesat. Thirsk se află pe linia de cale ferată East Coast Main Line, care face legătura directă cu capitala, astfel drumul durează mai puțin de trei ore cu trenul. În plus, tariful de 15 euro pentru tren este un chilipir în comparație cu prețurile notorii ale transportului public din Anglia.

Foto: Shutterstock

Thirsk este cel mai bine cunoscut călătorilor pentru piața sa, unde se organizează un târg în fiecare luni și sâmbătă din anul 1145 încoace.

Vânzători prietenoși și bine informați oferă produse locale proaspete la tarabele amenajate pe pavaj.

Așezarea este locuită de peste 2.500 de ani, iar străzile sale sunt marcate de clădiri cu semnificație istorică - Biserica Sfânta Maria, din secolul al XV-lea, este monumentală. În Thirsk se află cel mai longeviv cinematograf din Marea Britanie, Ritz Cinema, deschis în 1912.

Foto: Shutterstock

North York Moors

Cel mai faimos locuitor al satului a fost scriitorul de renume mondial James Herriot (1912-1995), care în cărțile sale a modelat orașul fictiv Darrowby după Thirsk. Viața și arta sa sunt comemorate în The World of James Herriot, un muzeu aflat în fosta sa casă de la 23 Kirkgate.

Dimensiunile lui Thirsk îl fac ușor de vizitat pentru o excursie de o zi, iar dacă plănuiești o vacanță mai lungă aici, ar trebui să vizitezi și localitățile din jur, în special orașul istoric York, plin de muzee și galerii. Dar și iubitorii de natură vor găsi multe de făcut în zonă, peisajele frumoase din Parcul Național North York Moors oferind numeroase oportunități pentru drumeții, ciclism și observarea vieții sălbatice.

AMI MÉG ÉRDEKELHET