Luxusban a Níluson – új folyami hajót indít útjára a Viking

A hajózási cég az új Viking Atonnal egészíti ki egyiptomi flottáját 2022-től.

Fotó: Viking


Illusztráció: PCA-Stream

Jövő év őszére készül el a speciálisan a nílusi hajózásra tervezett új Viking Aton, amelyik a népszerű Fáraók és Piramisok útvonalon vet majd be a svájci székhelyű Viking vállalat. Ezen az útvonalon működik a Viking Osiris, valamint a cég legelső nílusi hajója, a Viking Ra is.

Az új hajó 41 kabinban 82 vendéget fogad majd, a helyiségek között lesznek kétszobás apartmanok is, saját terasszal. A Viking Aton ezen kívül medencével, körkörös kilátást nyújtó terasszal, szabadtéri étkezővel is rendelkezik majd.

Fotó: Viking

A 12 napos út három éjszakás kairói megállóval indul, ahol az utasok megtekinthetik az egyiptomi főváros legfontosabb látványosságait és felkereshetik a gízai piramisokat. Innen repülővel utaznak tovább Luxorba, ahol meglátogathatják a helyi templomokat, majd hajóra szállnak és megkezdődik a nyolcnapos nílusi körút. A Viking Aton kiköt majd a Királynék Völgyében, Tutanhamon sírjánál, és az utasokat további kirándulások várják a denderai, Abu Szimbel-i és esznai templomokhoz, az Asszuáni-gáthoz és egy hagyományos núbiai faluba.

Fotó: Viking

AMI MÉG ÉRDEKELHET