5 excentrikus koncepcióval állt elő a Renault az elektromos jetski-től a hórobogóig

Az új Renault 5 modell bevezetésének alkalmából az autógyártó öt francia startuppal lépett partnerségre, közösen fejlesztve különleges járműveket.

Fotó: Renault

A Renault a február 26. és március 3. közötti Genfi Nemzetközi Autószalonra készül, ahol bemutatja a régóta várt Renault 5 E-Tech elektromos modellt. De nem ez lesz az egyetlen fénypont, mivel a vállalat számos olyan terméket is bemutat, amelyeket francia startupokkal együttműködve fejlesztettek ki.

A Renault az 5 Movements projekt részeként innovatív elektromos mobilitási eszközöket fejlesztett ki. Ezek a járművek a Renault 5 márkanevet viselik, és francia startupok fejlesztették ki őket. Mindegyik eszközt a három természeti elem - a föld, a víz és a levegő - egyikével való kölcsönhatása alapján választották ki.

Fotó: Renault

  • Az egyik a világ első összecsukható vitorláshajója, amelyet a Reverso készített. A kompakt, merev szerkezetű vitorlás 3,4 méter hosszú, és négy külön részre szerelhető szét, így könnyebben tárolható és szállítható. Végsebessége 45 km/h, a tömege pedig mindössze 16,8 kg.

Fotó: Renault

  • Egy másik jármű az Evol első elektromos BMX kerékpárjának új, speciális változata. A biciklibe 500 wattos motor került, amely 45 km/h-s végsebességet biztosít. Hatótávolsága 25-40 km, a tömege pedig 13 kg.

Fotó: Renault

  • A francia autógyártó Flavien Neyertz-el együttműködve készített olyan elektromos jetski-t, amely akár két órán keresztül is képes akár 77 km/h sebességgel haladni a vízen. A Searacer nevű jármű már elnyerte az A' Design Award díjat.

Fotó: Renault

  • A Renault és a Plume együttműködésének eredménye egy olyan elektromos szörfdeszka, amely akár 90 perc folyamatos működést biztosító akkumulátorokkal van felszerelve, miközben a saját tömege kevesebb mint 30 kg. A víz alatti részen elhelyezett motor lehetővé teszi, hogy a szörfösök akár 35 km/h-s sebességgel siklodjanak a hullámok felett.

Fotó: Renault

  • A Renault a Moonbike-kal is együttműködött, a kooperáció gyümölcse egy elektromos hórobogó. Az innovatív téli jármű hátul lánctalppal van felszerelve, így akár 40 km/h sebességet is elérhet. Az akkumulátor akár három órán át üzemképes marad.
AMI MÉG ÉRDEKELHET