Óceánjáró-hangulat Európa folyóin – sétahajózás 2 kontinensen és 9 országon át

Budapestet is érinti a Kairótól Lisszabonig tartó utazás.

Fotó: Uniworld

Amíg az óceánjárókon akár több hónapos utakra is be lehet fizetni, a folyami hajózások egy-, legtöbb kéthetesek. Legalábbis eddig így volt! Az Uniworld vállalat új körútja 46 napig tart és a vendégek 5 különböző hajón ringanak majd.

Fotó: Uniworld

S.S. Maria Theresa

Jövő év május 20-án indul az Uniworld hajózási társaság legújabb, a Világ folyói (Rivers of the World) elnevezésű útja, amely a Nílus és a Duna mellett a Pót, a Szajnát és a Dourót is érinti. A másfél hónapos kaland szárazföldön, Egyiptomban indul, ahol két napot töltenek az utazók, mielőtt az S.S. Sphinx fedélzetén egyhetes nílusi hajózáson vesznek részt.

Fotó: Uniworld

S.S. La Venezia

Innen repülő viszi majd őket a svájci Luganóba, majd két nap múlva Milánó következik. Itt újabb két napot töltenek el, majd az S.S. La Venezia hajóra felszállva feltérképezik a Po folyó völgyét és a Velencei lagúnát. Innen újabb repülőúttal észak felé veszik az irányt, hogy Budapestről, az S.S. Maria Theresa fedélzetén, egészen a németországi Passauig hajózzanak a Dunán.

Fotó: Uniworld

S.S. Sao Gabriel

A nagyszabású utazás negyedik szakaszának Franciaország ad otthont: az S.S. Joie de Vivre a Szajnán viszi az utasokat. A kalandok itt még nem érnek véget, hiszen következik a záró etap: az S.S. Sao Gabriel a portugáliai Duero folyón cirkál majd.

Fotó: Uniworld

S.S. Sao Gabriel

Minden hajót az adott folyó tulajdonságait figyelembe véve építettek meg és szereltek fel, amit a helyi motívumokra alapozó belső dekoráció is jelez. A 40 ezer eurótól induló fejenkénti árban benne van az összes transzfer, a különböző kirándulások és a fedélzeteken való fogyasztás költsége is.

Fotó: Uniworld

S.S. Maria Theresa

AMI MÉG ÉRDEKELHET