Az UNTOLD Európa 3 legjobb fesztiválja között van – három romániai rendezvény is bekerült a Top 100-ba!

A világ 100 legnagyobb fesztiváljának rangsorában a kolozsvári rendezvény a 6. helyen szerepel.

Fotó: UNTOLD

Az UNTOLD fesztivál rendkívüli teljesítményt ért el a DJ Mag című brit kiadvány éves rangsorában, amely a világ 100 legnagyobb fesztiválját értékeli. A rangsor a fesztiválok rajongóitól kapott szavazatokon alapul, amelyek a rendezvények népszerűségét és hatását tükrözik.

www.youtube.com

UNTOLD 2023 | The Light Phoenix

A Romániát a legnagyobb rendezvények térképére felhelyező UNTOLD fesztivál idén bekerült Európa 3 legnagyobb fesztiválja közé a Tomorrowland (Belgium) és a Glastonbury (Egyesült Királyság) mellett. A kolozsvári esemény olyan híres és jól bejáratott fesztiválokat előzött meg, mint a Lollapalooza, a Sziget, az Amsterdam Music Festival, a Sunburn, a Burning Man, a Parookaville és a Mysteryland.

A fesztiválrajongóktól a szavazatok április 26-tól június 21-ig érkeztek a világ minden tájáról.

Az UNTOLD a Top 100 fesztivál rangsorában a 6. helyet foglalja el, mellette két másik romániai zenei esemény is felkerült a toplistára: a konstancai NEVERSEA a 41., a bukaresti SAGA pedig a 71. pozíción végzett. Magyarországról két fesztivált került be a Top 100-ba: a Sziget (a 21. helyen) és a Balaton Sound (22.).

Az UNTOLD idei, 8. kiadásán több mint 420 000 rajongó és a zeneipar legnagyobb nevei voltak jelen, mint az Imagine Dragons, Bebe Rexha, Ava Max, French Montana és a világ leghíresebb DJ-i: David Guetta, Marin Garrix, Armin van Buuren, Alok, Steve Aoki, Alesso, Tale of Us, Eric Prydz vagy Boris Brejcha.

​Top 10 Fesztivál 2023

  1. Tomorrowland, Belgium
  2. Ultra Music, Egyesült Államok
  3. Glastonbury, Egyesült Királyság
  4. EDC Las Vegas, Egyesült Államok
  5. Coachella, Egyesült Államok
  6. UNTOLD, Románia
  7. Awakenings, Hollandia
  8. Creamfields North, Egyesült Királyság
  9. EXIT, Szerbia
  10. World Club Dome, Németország
AMI MÉG ÉRDEKELHET