4 hasznos alkalmazás, amelyek nagy segítséget nyújtanak utazás során

Egy app, amelyik összeköt a helyiekkel, egy másik, amelyik a legjobb városnéző túrák közül szemezget.

Fotó: Shutterstock

Számos olyan applikáció található az online áruházakban, amelyek nem csupán tájékozódni segítenek nekünk az utazás során.

Eatwith

Fotó: eatwith.com

A szóló utazók nagy valószínűséggel imádni fogják ezt az alkalmazást, ugyanis az Eatwith-en keresztül lehetőségünk nyílik arra, hogy helyiekkel együtt vacsorázzunk. Az alkalmazásban a felhasználók válogathatnak a hostok (vendégül látók) menüjéből, javaslatokat kérhetnek a helyiektől, de főzőtanfolyamokról és gasztronómiai túrákról is tájékozódhatnak. Ezen felül az alkalmazáson keresztül gyakran olcsóbban tudunk megvacsorázni, mintha csak beülnénk egy étterembe.

Az alkalmazás a repülőutak lefoglalását segíti: több mint 250 légitársaság árait és szolgáltatásait követi és hasonlítja össze. A Hopper azt vizsgálja, mely napokon érdemes lefoglalnunk egy-egy járatot azért, hogy a lehető legolcsóbban tudjunk hozzájutni a repjegyekhez. Az alkalmazásban továbbá nyomon követhetünk egy általunk választott járat elérhető árait is, és kérhetünk értesítéseket az árak változásáról, valamint az éppen érvényes akciókról is.

Flush

Ha megesett már veled, hogy egy adott városban sürgősen mosdóra lett volna szükséged, akkor a Flush nevű alkalmazásnak örülni fogsz. Ahelyett, hogy azon tépelődnénk, vajon beengednek-e egy étterem vagy bár mosdójába az alkalmazottak, megnyithatjuk a Flusht, melynek adatbázisában több mint 200 ezer elérhető mellékhelyiség szerepel világszerte. Használatához ráadásul nem szükséges internet, illetve az applikáció azt is jelzi, ha valamely mellékhelyiség fizetős.

Sandeman's New Europe

A Sandeman segítségével számos városi túra közül válogathatunk témák szerint. Európa nagyobb városait például körbejárhatjuk történelmi, kerékpáros vagy éppen privát túrák keretében. Az ajánlatok között vannak ingyenes és fizetős lehetőségek is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET