Megtalálták a repülőgépek legrosszabb ülőhelyét

Hacsak lehet, mindenáron kerüljük el ezt a helyet.

Fotó: Shutterstock


Új szempontból vizsgálták mely, a repülőgépes utazás esetében melyik ülésére éri meg a legjobban jegyet váltani.

A repülőjegyek lefoglalásakor a legtöbb légitársaságnál megválaszthatjuk, hogy hova is szeretnénk ülni a gépen. A gyermekekkel utazók legtöbbször az ablak melletti helyekre pályáznak, de akad olyan is, akit kiráz a hideg attól, hogy 10 kilométeres magássaból tekintsen le a Földre. A dolgoknak alaposan utánajárók pedig még azzal is tisztában vannak, hogy egy esetleges balesetnél melyik ülések a legbiztonságosabbak, illetve a legveszélyesebbek.

Fotó: Unsplash

A Victoria Plumbing nevű cég legfrissebb kutatása viszont egészen új, de kétségkívül fontos szempontból vizsgálta az ülésválasztás kérdését: hova üljünk, ha könnyedén ki akarunk jutni a mosdóba?

A végeredmény szerint ebből a szempontból a 11A jelű ülés a lehető legrosszabb választás, amely egyformán messze van a repülő elején és a hátsó részén található mosdóktól – és a legtöbben utáljuk a szűk folyosón kerülgetni a többi utast. Szintén a 11A ellen szól, hogy még kilátása sincs.

Fotó: Shutterstock

A kutatásban részt vevő szakértők a 4C jelű széket találták a legjobbnak, amely közel van ugyan a gép elején található mosdóhoz, mégis elég távol ahhoz, hogy a kellemetlen szagok vagy az előtte sorban álló megzavarják az utazást. Fontos azonban kiemelni, hogy az ülések számozása légitársaságonként változhat, így a vásárlás előtt érdemes az adott cég honlapján is ellenőrizni a helyek elosztását.

AMI MÉG ÉRDEKELHET