A nászutak 2024-es toplistája

A mézeshetek tervezésekor ezen helyekre érdemes figyelni.

Fotó: Shutterstock

A nászút az esküvő egyik legjobb és -romantikusabb része, amikor a friss házasoknak már nincs más dolga, mint élvezni az együttlétet. Hogy ezt hol volna a legjobb, azt az all inclusive üdülőhelyekben utazó Club Med rangsorolta, a netes keresési adatok alapján.

1. Kingston (Jamaica)

Fotó: Shutterstock

Hol máshol érdemes elkezdeni Jamaica fővárosának felfedezését, mint a Bob Marley Múzeumban, ahol a legendás reggae-zenész gitárja mellett rengeteg más személyes tárgyát is kiállították.

Esténként pedig a Regency Bar and Lounge élőzenés estjein táncolhatnak a reggae és jazz szerelmesei.

A városban a Koronázási piac ér meg sétát, ahol friss élelmiszerek mellett szuveníreket és kézműves termékeket vásárolhatunk, a kávékedvelőknek pedig a sziget keleti részén fekvő Blue Mountains világhírű ültetvényeit ajánljuk.

2. Reykjavik (Izland)

Fotó: Shutterstock

Jó ötlet Izland fővárosának felfedezését a Hallgrimskirkja evangélikus templom tornyából kezdeni, amely a város fölé magasodva pazar kilátást nyújt nemcsak Reykjavikra, de a környező hegyekre és az óceánra is. Leereszkedve a városba, érdemes felkeresni a Perlan nevű hatalmas természeti múzeumot, amelyben fényshow, egy valódi fedett jégbarlang és planetárium mellett egy futurisztikus üvegkupolás étterem és koktélbár is található. Ha az északi fényre vagyunk kíváncsiak, akkor a szeptember és április közötti időszakra időzítsük a nászutat.

3. Bridgetown (Barbados)

Fotó: Shutterstock

Barbados rendkívül gazdag történelemmel rendelkező fővárosa tökéletes hely egy klasszikus karibi nászúthoz.

A közismert Gold Cup lóversenyt is évente vendégül látó Barbados Turf Club rekreációs központ egy korábbi brit katonai bázis területén fekszik. Szintén a gyarmati múltra emlékezet az UNESCO Világörökség részét képező Barbados Múzeum és Történelmi Társaság épülete, amely a 19. században még katonai börtön volt, ma viszont már egy félmillió műtárgyból álló gyűjtemény otthona. Érdekes látnivaló Bridgetown egyetlen zsinagógája, a Nidhe Zsinagóga és Múzeum is.

​4. Algarve (Portugália)

Fotó: Shutterstock

Portugália legdélebbi régiója az ország egyik legszebb tartománya, ahol minden adott egy romantikus nászúthoz. Leginkább golfpályáiról és csodálatos strandjairól hires, de a kellemes mediterrán éghajlat, a fantasztikus sziklaképződmények és vakító fehérre meszelt épületek is meghódítják az idelátogatók szívét. A régió központja, Faro, tökéletes túrabázis, de a városban is bőven akad látnivaló, mint például az Arco da Vila neoklasszikus boltíve. Az óvárosban, egy 16. századi kolostorban található a városi múzeum, római császárok mellszobraival és egy második századi mozaikkal.

5. ​St. Moritz (Svájc)

Fotó: Unsplash

A két téli olimpiát is megrendező alpesi településen természetesen a téli sportok vannak előtérben, hiszen itt található Svájc egyik legkedveltebb és legjobb síközpontja. A tipikus alpesi hangulatú St. Moritz azonban más téren felejthetetlen élményeket nyújt, például az Ovavera wellnessközpontban vagy a legendás Badrutt's Palace szállodában, amelynek étterme tökéletes hely egy romantikus vacsorához.

AMI MÉG ÉRDEKELHET