Sietős falatok – 5 recept, ha útra kelünk

Az utazás általában sietséggel és stresszel jár, ilyenkor nem igazán jut időnk, hogy tápláló és finom ételeket készítsünk az útra. Ezen segítünk most!

Fotó: Shutterstock

A sűrű hétköznapok során sajnos az egyik legfontosabb dologra nem fordítunk elég figyelmet és időt: a helyes táplálkozásra. Alábbi receptjeink olyan hozzávalókat és trükköket tartalmaznak, melyekkel nemcsak finom, hanem szervezetünk számára megfelelő tápanyagokat tartalmazó falatokhoz jutunk, amikor útra kelünk!

Club szendvics

Fotó: Facebook

Hozzávalók:10 dkg jégsaláta, 3 nagyobb paradicsom, 4 szelet bacon szalonna, 4 szelet félkemény sajt, 1 ek mustár, 4 szelet toast kenyér, 4 vékony szelet főtt sonka, 4 vékony szelet pulykamell sonka, 4 fanyárs, majonéz

A megmosott salátaleveleket megszárítjuk, a paradicsomot karikára vágjuk és a szalonnát zsiradék nélkül megsütjük. Ezután a toast kenyereket megpirítjuk, mindegyiket megkenjük az előre összekevert mustárral és majonézzel. A salátát a kenyérre rakjuk, majd a sajtot, a paradicsomot, a sonkát és a szalonnát belepakoljuk. A kenyérszeleteket kettesével egymásra helyezzük. A szendvicseket két fanyárs segítségével stabilizáljuk, majd átlósan elvágjuk őket, és kettesével a tányérra tesszük.

Sonkás-sajtos-paradicsomos panini

Fotó: Facebook

Hozzávalók: 8 szelet kenyér, 3 ek szobahőmérsékletű, sótlan vaj, 24 kicsi, vékony szeletekre vágott Gruyère vagy fehér cheddar sajt, 8 vékony szelet érett bélszín, 4 karika nagy paradicsom, 4-8 vékony szelet vidéki stílusú sonka, só, bors

Melegítsük elő a paninit egy serpenyőben közepes lángon. Ha a szeletek már enyhén pirulnak, megkenjük őket vajjal. Minden szendvicset a vajas felével lefelé megsütjük, majd megfordítjuk, és két szelet sajtot, két szelet sonkát és két szelet paradicsomot teszünk a tetejére. Enyhén megsózzuk-megborsozzuk, ezután tálaljuk. Hűtőszekrényben egy napig tárolható.

Tonhalas bagett

Fotó: Facebook

Hozzávalók: 1 db bagett, 1 db tonhalkonzerv olajban, 1 dl joghurt, 2 db paradicsom, 4 levél jégsaláta, fél kígyóuborka, fél pritamin (piros) paprika, fél vöröshagyma

A paradicsomot, a kígyóuborkát, a vöröshagymát és a pritamint ízlés szerint vágjuk fel, majd a tonhallal és a joghurttal keverjük el. A hosszában félbevágott bagettbe tegyük bele a jégsalátát, majd legvégül a tonhalkeveréket.

Tojásos-baconos bagel

Fotó: PXfuel

Hozzávalók: 1 bagel, 2 bacon csík, felezett, 1 tojás, 2 szelet sajt

Vágjuk ketté a bagelt, tegyünk bele egy szelet sajtot. Egy serpenyőben a bacont közepes lángon ropogósra sütjük. Az elkészült bacont kivesszük a serpenyőből, kis lángra állítjuk a tűzhelyet, majd a serpenyőbe beletesszük a már feltört tojást, amit addig sütünk, amíg a fehérje kifehéredik, de a sárgája nem lesz sűrű. Vigyázzunk, hogy a tojás ne legyen kemény! Ezek után helyezzük a tojást a bagel aljára, tegyük rá a bacont és a sajtot, végül pedig a bagel tetejét.

Lazacos wrap

Fotó: Flickr

Hozzávalók: 1 tortilla, 10 dkg krémsajt, 1 ek apróra vágott petrezselyem, 1/3 kígyóuborka vékonyra szeletelve, ¼ csésze apróra kockázott lilahagyma, 3 szelet füstölt lazacfilé, só, bors

Az előre kikészített tortillára késsel vagy spatulával vigyük fel a 10 dkg krémsajtot szépen elegyengetve, majd egy evőkanál petrezselyemmel, sóval és borssal hintsük meg. Aztán a füstölt lazacfilé szeleteket szépen elegyengetve tegyük rá a tortillára. A már előre felkockázott és elkevert hagymát és uborkát a spatulával a lazac tetejére helyezzük. Ha a töltéssel készen vagyunk, tegyünk műanyag fóliát a tortilla aljára, és az elejét és végét próbáljuk olyan szorosan összegörgetni amennyire csak lehetséges. 2-5 órán keresztül tartsuk a tortillát a hűtőszekrényben, ezt követően könnyedén tudjuk nyolc egyenlő részre vágni.


AMI MÉG ÉRDEKELHET