Unde să ne petrecem vacanța în Croația? Iată cele mai frumoase 5 Plaje!

Lungimea totală a litoralului din Croația este de 1777 km, ceea ce înseamnă că există o mulțime de plaje din care să alegem. Le-am descris în articol pentru voi pe cele mai frumoase!

Foto: Shutterstock

Vă prezentăm coaste croate frumoase de pe insule, din orașe, de la poalele munților.


ZRCE BEACH, NOVALJA, PAG

Foto: Tripadvisor

Se remarcă nu numai prin frumusețea sa naturală, ci și prin serviciile de aici. Dacă nu vrem doar liniște, ci și petrecere, muzică constantă și forfotă, o vom găsi aici. Pag, de altfel, este o insulă calmă, unde putem locui chiar și într-o zonă liniștită și să vizităm doar seara plaja plină de petreceri. Zrce Festival Beach, un debarcader de petreceri care se extinde în mare, atrage mulți tineri pe tot parcursul verii, așa că merită să ne rezervăm cazarea cu mult timp înainte. Pe plajă sunt mai multe piscine și jacuzzi-uri, zona de piscine fiind bine dezvoltată.

​PUNTA RATA, BRELA

Foto: Shutterstock

Trebuie să conducem (sau să navigăm) puțin mai la sud de Split pentru această experiență. Plaja cu pietriș alb din Punta Rata (numită și Riviera din Makarska) este o coastă înconjurată de munți – asta o face cu adevărat excepțională. Datorită pădurilor de pini, coasta este liniștită și ferită de vânt, iar restaurantele de pește sunt excelente. La stânca Brela din mare ne vom face obligatoriu o poză!

​ZLATNI RAT, BRAČ

Foto: Getty Images

Plaja curată cu pietriș este situată la doar 34 de kilometri de Split, iar pe insula Brač putem ajunge și cu un feribot care are curse regulate. Promontoriul de aici este numit și Cornul de Aur. Pe plajă există mai multe baruri și restaurante care așteaptă oaspeți, putem închiria șezlonguri și umbrele de soare și, desigur, există și hoteluri, așa că putem să ne cazăm dacă nu venim doar pentru o excursie de o zi cu barca.

​SAKARUN, DUGI OTOK

Foto: croatia24.travel

Pe insulă se poate ajunge doar cu feribotul, cel mai apropiat oraș mai mare fiind Zadar. Plaja lungă, cu nisip fin și apă turcoaz rar întâlnită chiar și în Croația, atrage de obicei familiile cu copii, adâncimea apei fiind atât de mică, încât până și cei mai mici pot intra în siguranță în mare. Majoritatea restaurantelor de pe această insulă sunt deschise doar în timpul sezonului de vârf, așa că dacă dorim să evităm aglomerația și s-o vizităm într-o perioadă mai puțin frecventată, trebuie să ne interesăm din timp ce va fi deschis.

​BANJE BEACH, DUBROVNIK

Foto: Unsplash

Un adevărat clasic, una dintre cele mai valoroase perle ale Adriaticii. Orașul vechi și zidul străvechi atrag o mulțime de turiști în fiecare an, motiv pentru care orașul merită vizitat la începutul sau sfârșitul sezonului. Datorită popularității Dubrovnikului, să rezervăm masa în avans chiar și în restaurante și baruri, dar organizarea suplimentară merită, deoarece așezarea din sudul Croației este într-adevăr una dintre cele mai frumoase orașe din țară.

AMI MÉG ÉRDEKELHET