Vacanțe mediteraneene la prețuri accesibile – vino în Spania!

Dacă ești în căutarea unei vacanțe în pre-sezon, să iei în considerare insulele spaniole.

Foto: Shutterstock

La sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, temperaturile sunt plăcute, insulele nu sunt aglomerate, zborurile deja devin regulate, cazarea este mai ușor de găsit și probabil mai ieftină decât va fi câteva săptămâni mai târziu. Te ajutăm să-ți găsești destinația perfectă!

​Tenerife

Foto: Shutterstock

Tenerife este o insulă mare, unde poți alege un oraș foarte liniștit, cum ar fi Los Cristianos, iar dacă dorești un loc mai animat, merită să arunci o privire la Las Americas sau la capitala insulei, Santa Cruz de Tenerife. Insula dispune de o mulțime de plaje cu nisip negru vulcanic și găzduiește Teide, al cărui vârf este acoperit de zăpadă din toamnă până la începutul verii, așa că poți chiar să-ți petreci dimineața făcând plajă și apoi să conduci o oră și jumătate până la vârful de 3.718 metri înălțime. Există, de asemenea, o telecabină spre vârf, care te duce în cel mai înalt punct al vulcanului. Pentru Tenerife va trebui să fii pregătit cu o cremă puternică de protecție solară chiar și în luna mai!

​Mallorca

Foto: Shutterstock

Capitala insulei Mallorca, Palma de Mallorca, este o metropolă plină de viață, care găzduiește jumătate din populația de un milion de locuitori a insulei. Dacă mergi în Mallorca, merită să închiriezi o mașină și să faci turul orașelor insulei sau să încerci unele dintre cele mai bune plaje. Nu o să dai greș nici dacă te cazezi în Palma, deoarece plaja este frumoasă și chiar liniștită la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, cu aglomerație doar în weekenduri.

Cabrera

Foto: Tommie Hansen/Wikimedia

Dacă preferi intimitatea, liniștea și apropierea de natură și vrei să faci o drumeție de dimineață sau de după-amiază, Cabrera este alegerea perfectă. Această mică insulă de doar 19 kilometri pătrați din largul coastei sudice a insulei Mallorca are un trecut foarte turbulent. Ca urmare, există o serie de obiective turistice spectaculoase de văzut, inclusiv sate din secolul al XIV-lea care sunt acum nelocuite, ruinele unui turn de fortăreață, un cimitir maritim și farul de la Capul Punta de Anciola. Să ai la tine echipamentul de snorkelling pe plajă, deoarece golfurile din jur sunt, de asemenea, foarte populare printre broaștele țestoase, delfinii și speciile de pești tropicali colorați.

​Ibiza

Foto: Shutterstock

În insula de petreceri a Europei, sezonul de vârf începe atunci când se deschid cele mai mari cluburi, așa că în iulie și august este aglomerat și este greu să găsești cazare de calitate la prețuri bune, dar la sfârșitul lunii mai sau începutul lui iunie prețurile sunt încă relativ moderate, iar insula emană o atmosferă diferită. Ibiza, împreună cu Formentera, situată în apropiere, sunt cunoscute sub numele de Islas Pitiusas, adică "insulele cu pini". Fidelă numelui său, Ibiza are într-adevăr o mulțime de pini și dispune de cea mai mare suprafață împădurită dintre toate Insulele Baleare, așa că, dacă ești atras de verdeață și de plaje frumoase cu nisip, Ibiza este o alegere bună. Dacă dorești excursii de o zi, îndreaptă-te cu barca spre insulele din apropiere – Formentera și Es Vedra.

​Menorca

Foto: Shutterstock

Menorca, ce face parte tot din Insulele Baleare, este mult mai puțin cunoscută și aglomerată decât Mallorca. Pe această insulă de dimensiuni medii trăiesc doar 95.000 de oameni, aproape toți din industria turismului, așa că sunt foarte fericiți atunci când sosesc primii turiști în luna mai. Pentru mărimea insulei, există o gamă foarte largă de plaje - cele mai frumoase dintre ele se află pe coasta sudică a insulei și sunt și cele mai puțin afectate de vânt.

Oricum, vântul care bate tot timpul anului face ca temperaturile ridicate să fie suportabile vara.
AMI MÉG ÉRDEKELHET