Acestea sunt cele mai bune călătorii cu trenuri cu vagon de dormit din Europa

Pentru a încuraja alegerile sustenabile, compania de rezervări Omio a întocmit un clasament al celor mai avantajoase călătorii cu trenuri cu vagon de dormit din Europa.

Foto: ÖBB/Harald Eisenberger

Călătoriile pe calea ferată sunt la modă, deoarece călătorii continuă să opteze pentru mijloace de transport ecologice. Cu pachete de bun venit, spațiu de depozitare a bicicletelor și priveliști spectaculoase, următoarele călătorii economice cu trenul cu vagon de dormit sunt, de asemenea, mai plăcute decât cu avionul.

1. Paris–Nisa

Omio a stabilit care este cel mai bun tren de noapte din Europa, calculând cea mai ieftină călătorie pe kilometru și pe minut. Clasamentul include, de asemenea, un punctaj pentru servicii precum depozitarea bicicletelor, dușuri, aer condiționat și accesibilitate pentru scaune cu rotile. Studiul a constatat că serviciul de noapte al SNCF de la Paris la Nisa este cel mai bun raport calitate-preț pentru această distanță.

Pasagerii pot parcurge 1.088 de kilometri pentru doar 19 euro de persoană.

Această rută este foarte populară: te scoate din capitala aglomerată a Franței și te duce pe Riviera Franceză. Se circulă o dată pe zi, iar pasagerii pot alege între un loc pe scaun sau o cușetă.

Foto: ÖBB/Harald Eisenberger

2. Bratislava–Split

Trenul de dormit al ÖBB de la Bratislava la Split se află pe locul al doilea în ceea ce privește raportul calitate-preț, cu bilete de la 29 de euro de persoană. Cunoscut sub numele de EuroNight, acesta are compartimente private cu scaune, cușete și cabine de dormit disponibile. Este una dintre cele mai lungi călătorii cu trenul din Europa, cu o durată de 960 de minute, timp în care, dacă nu reușești să dormi, poți vedea minunile naturale ale Austriei și Croației trecând pe lângă ferestre.

3. Berlin–Bruxelles

Pe locul al treilea se află trenul European Sleeper de la Berlin la Bruxelles, care a fost lansat în luna mai a acestui an. Serviciul oferă trei clase: scaune, canapele confort și deluxe. Aceasta din urmă are micul dejun inclus și un lavoar în compartiment. Traseul are o lungime de 766 km, iar biletele pot fi achiziționate începând de la 49 de euro de persoană.

AMI MÉG ÉRDEKELHET