Ezek az úti célok népszerűek az amerikaiak körében 2024-re

Az American Express a kártyafoglalási adatok alapján összeállított egy listát azokról az úti célokról, amelyek már most népszerűek az utazók körében.

Fotó: Shutterstock


Udaipur, India

A rádzsasztáni Udaipurt többen India legromantikusabb helyének tartják – a régióban foglalt szállások száma hatalmas mértékben, 600 százalékkal növekedett 2016 óta. Csillogó tavak, paloták és hihetetlen ételek kombinációja vonzza a párokat, akik valami különlegesre vágynak. A Pichola-tavon érdemes csónakázni egyet, onnan egy teljesen más arcát láthatjuk a városnak. A Fateh Sagar-tó Udaipur legnagyobb tava sétánnyal, bazárral és tóparti éttermekkel. A Shaimana étterem a Hotel Sarovar tetején, a Pichola-tó mellett található, a városi palotára és a Gangaur Ghatra nyíló kilátással várja a vendégeket. Nem szabad kihagyni egy könnyű sétát az illatozó virágok mellett a Gulab Bagh-ban, ahol XIX. századi szökőkutak, szobrok, játékvonat és még az állatkert is található.

Fotó: Shutterstock

Seychelle-szigetek

Mindazt, amit az ember egy trópusi nyaralóhelytől elvárhat, ebben a földi paradicsomban garantáltan megtalálja. A több mint 100 szigetből álló szigetcsoport kb. 1500 kilométerre fekszik Afrika keleti partjaitól az Indiai-óceánban. A három fő sziget – Mahé, Praslin és La Digue – talapzatát gránitsziklák képezik, a többi inkább korallzátony. A Seychelle-szigeteken több nemzeti park mutatja be az egyedülálló helyi növény- és állatvilágot. A szigetcsoport fehér homokos, pálmafás, korallzátonnyal védett strandjai, buja zöld növényvilága és a kiváló közbiztonság zavartalan kikapcsolódást ígér a turisták számára. Vétek lenne kihagyni a helyi konyha specialitásait, hiszen a kreol és az afrikai konyha kombinációja indiai fűszerekkel ízesítve egyedülálló gasztronómiai élményt nyújt.

Fotó: Shutterstock

Bodrum, Törökország

Az Égei-tenger partján elterülő, fehérre meszelt házairól és azúrkék tengerpartjáról könnyen felismerhető város régóta a török riviérára látogatók egyik kedvence, kikötőiben rendszeres vendégek a hírességek jachtjai. Sárga homokos, idilli strandjain könnyű kiszakadni a világ zajából. Ha kultúrára vágynánk, fedezzük fel a város UNESCO által védett középkori kastélyát vagy merüljünk el a bazárok labirintusában – itt persze ne hagyjuk ki a török kávét és a tradicionális édességeket sem.

Fotó: Shutterstock

Niszekó, Japán

Az Annupuri-hegységben, Hokkaidó szigetén található Niszekó az egyik legjobban kiépített síparadicsom az országban, és több mint 800 hektárnyi területet foglal magába. Ha pedig elfáradtunk a síelésben, próbáljunk ki minél több helyi specialitást – a friss osztriga és tengeri rák különösen népszerű a környéken. Ha át is fagytunk, csak mártózzunk meg valamelyik onsenben (vagyis hagyományos japán fürdőben).

Fotó: Shutterstock

Cervo, Olaszország

A Szardínia északkeleti partján található Cervo kiváló alternatíva, ha esetleg elriasztana az Amalfi-part túlzsufoltsága. Persze erre a világsztárok is hamar rájöttek, de ha a tengertől egy kicsit távolabb foglalunk szállást, máris barátibb árakkal találkozunk. A partszakasz kristálytiszta tengervize egészen lenyűgöző látványt nyújt – a környék erről kapta a Smaragd-part becenevet is.

Fotó: Shutterstock

AMI MÉG ÉRDEKELHET