Nyáron az Alpokban – 3 vakációs úti cél Ausztriában

Ausztria korántsem jelenti csupán a lesiklópályákat, nyáron is számos aktív pihenési lehetőséget és látnivalót kínál.


​Salzburg

Ausztria a városi hosszú hétvégéket kedvelők számára sem okoz csalódást, Salzburg pedig egyben a művészetrajongók szentélye is. Az egykor egyházi rezidenciaként szolgáló település központja egész Európában egyedülállónak számít.

Fotó: Shutterstock

A vársoképet a középkori polgári kerület és a püspökség történelmi örökségeinek sajátos kombinációja, valamint a különböző építészeti korszakokból és évszázadokból származó világi és egyházi épületek nagy száma határozza meg.

A látnivalók egymáshoz közel találhatók, így gyerekek számára is bejárható.

A város emellett zenei és kulturális metropoliszként is vezető szerepet tölt be: a világhírű Salzburgi Ünnepi Játékok idén július 20-tól augusztus 31-ig tartanak és közel 200 előadást vonultatnak fel.

​Burgenland

Fotó: neusiedlersee.com

Ausztria legkeletibb tartományában az évente több mint 300 napsütéses napnak köszönhetően enyhe a klíma. A kirándulóhelyek választéka pedig rendkívül gazdag – kipróbálhatjuk a családbarát Fertő-tó kerékpárutat (B10), amely Ausztria egyetlen ötcsillagos kerékpárútja, vagy tehetünk egy kenutúrát a Pinka folyón a dél-burgenlandi Weinidylle Natúrparkban. Természetesen nemcsak a sportos és természetbarát vendégek találhatják meg számításaikat Burgenlandban, de a laza kikapcsolódásra vágyók is. Nekik ott a Fertő-tó és az öt burgenlandi termálfürdő egyike, amelyek nagy kiterjedésű szabadtéri részleggel várják a fürdőzőket.

Ötscher-Tormäuer Natúrpark

Fotó: naturpark-oetscher.at

Az 1893 méter magas Ötscher-csúcs körül terül el Alsó-Ausztria legnagyobb natúrparkja

A vidéket a bizarr formájú sziklák, a mély szurdokok, vízesések, barlangok, nyugodt erdőségek, alpesi legelők, tavak és csodás kilátópontok egyedülálló sokszínűsége teszi a természetbarátok és hegyi kalandorok kedvelt találkozóhelyévé. A természetvédelmi területen számtalan túraútvonal kanyarog: van, amelyik csak egy kényelmes séta, és van, amelyik igazi kihívást jelent. Igazán különlegesnek számítanak a vízesések vájta mély völgyszurdokok, különösen az Ötscher-árkok, amelyeket „Ausztria Grand Canyonjának” is neveznek.

AMI MÉG ÉRDEKELHET