Vadregényes autózás: a nagy francia szurdok

Fenntartható kalandozás a MINI Cooper SE Countryman ALL4 modellel.

Fotó: BMW AG

A vízi sportok és a fenntartható energiatermelés különleges kombinációt alkotnak a Verdon-folyó mentén. Mindez pedig ideális célponttá teszi a MINI Cooper SE Countryman ALL4 modell számára, amely így környezetkímélő módon szállíthatja a kajakokat a régióban.

Provence középső részén húzódik a Verdon-szurdok, amely nyugodt szívvel nevezhető Franciaország egyik legszebb természeti látványosságának. Nem csoda, hogy a kirándulók, a hegymászók és a vízi sportok kedvelőinek körében sokan a „francia Grand Canyonnak" nevezik. A Verdon-folyó évmilliókon keresztül tört magának utat a mészkősziklák között, kialakítva a több mint 20 kilométer hosszú szurdokvölgyet, amely körül a falusi utak látványos panorámapontok mentén kanyarognak a hegyi települések felé. Lent a völgyben a folyó várja a vízi sportok szerelmeseit (vadvízi evezőket, kajakozókat, kenusokat, állószörfözőket), akik számos ponton vízre szállhatnak eszközeikkel.

Türkizkék vízben

Fotó: BMW AG

Az összkerékhajtásnak köszönhetően a MINI Cooper SE Countryman ALL4 modell megbízható társnak bizonyul a vízparthoz vezető murvás utakon. A plug-in hibrid hajtásrendszer alapját ikerturbós, háromhengeres, benzines erőforrás adja, amely az első kerekeket hajtja, míg a hátsó tengelyt egy elektromotor hozza mozgásba. A két erőforrás összesített rendszerteljesítménye 220 LE. Mivel az akkumulátortelep a hátsó ülések alatt kapott helyet, elég hely jut a vakációs poggyászoknak és a sportfelszereléseknek – a csomagtér alaphelyzetben 405 literes, de akár 1275 literesre is bővíthető. A brit prémiummárka legnagyobb modelljének tetején könnyedén szállítható két kajak, köszönhetően az opcionális tetőléceknek és az eredeti tartozékok közül megrendelhető speciális tartórendszernek.

A Verdon-folyó Castellane városka és a Sainte-Croix gyűjtőtó közötti tajtékos szakasza tökéletes körülményeket biztosít a vadvízi evezők számára. A nehézségi szint a folyó az áramlási sebességétől függ, amelyet a felső szakaszon kialakított zsilipekkel szabályoznak. Összesen öt gátat épített 1920 és 1970 között, így biztosítva a környék vízellátását illetve a vízierőművek működését. A legutolsóként kialakított Sainte-Croix gyűjtőtó egyben a legnagyobb – népszerű célpont a természetbe vágyó turisták számára. A magas fluorszint miatt vize türkizkék árnyalatú és nemcsak a vadvízi evezőket várja, de a nyugodtabb kikapcsolódást választókat is – folyásiránnyal szemben haladva a kajakosok vagy állószörfösök csendesebb vizeken csodálhatják meg a völgy fölé magasodó meredek sziklafalakat.

Ökoautózás

Foto: BMW AG

A 95 méter magas gát mögött működő Sainte-Croix vízierőmű évente mintegy 140 millió kilowattóra elektromos áramot termel, a fenntartható módon előállított energiát a környék ellátórendszerébe táplálják. Ami egyben azt jelenti, hogy a MINI Cooper SE Countryman ALL4 lítiumion-akkumulátortelepét megújuló forrásból származó árammal láthatjuk el. Hagyományos háztartási konnektorról bő három óra alatt már maximális szintre tölthetjük fel a 10 kilowattóra kapacitású akkut. A természetes forrásból származó energiának köszönhetően zéró károsanyag-kibocsátással autózhatunk a tó körüli utakon, hiszen az eDrive gomb lenyomásával kizárólag az elektromotor hajtja a járművet. Ebben az esetben 135 km/h óra a négykerekű végsebessége, ezzel biztosítva az 55 és 61 km közötti maximális elektromos hatótávot, ami elegendőnek bizonyulhat Provence festői tájain. Szén-dioxid-kibocsátás nélkül tehetünk rövid kiruccanást Aiguines reneszánsz kastélyához vagy Moustiers-Sainte-Marie hegyi faluba, de egy töltéssel akár a gyűjtőtót is megkerülhetjük tisztán elektromos üzemmódban. ha pedig a lenyűgöző környezet spontán útvonal-változtatásra csábít minket, automatikusan működésbe lép a belső égésű erőforrás.

Fotó: BMW AG



Fotó: BMW AG


Fotó: BMW AG


Fotó: BMW AG


Fotó: BMW AG


Fotó: BMW AG


Fotó: BMW AG


Fotó: BMW AG


AMI MÉG ÉRDEKELHET