Vespera, un telescop inteligent care va facilita astro-fotografia

Un nou telescop inteligent de la Vaonis este pe cale să facă astro-fotografia mai accesibilă ca niciodată.

Foto: Vaonis


Vaonis, un start-up francez care a devenit cunoscut în 2018, când a lansat telescopul inteligent portabil Stellina, cu aspect Sci-Fi, a dezvăluit cea mai recentă invenție astro-fotografică destinată începătorilor: Vespera, o versiune mai mică, mai ușoară și mai accesibilă a Stellina. Produsul deja a primit „Premiul pentru cea mai bună inovație pentru imagini digitale și fotografie" în cadrul CES 2021.

Foto: Vaonis

Vespera permite oricui să observe obiecte de pe cer, cum ar fi galaxiile și nebuloasele. Afișează imagini pe un dispozitiv mobil, iar telescopul este controlat printr-o aplicație mobilă. Gadgetul vă permite să explorați și să observați cerul nopții, să realizați propriile fotografii ale obiectelor cerești, să aflați despre cosmos și să vă împărtășiți descoperirile într-un singur loc. Staţia de observare este ușor de utilizat – pur și simplu poziţionaţi trepiedul folosind picioarele reglabile și porniți-l. Vespera se calibrează prin GPS-ul smartphone-ului și prin tehnologia sa încorporată de recunoaștere a stelelor. Folosind aplicația, va indica și urmări obiectul ceresc pe care doriți să-l observați. La momentul de faţă, Vespera este cel mai ușor și mai mic telescop inteligent din lume: cu o înălțime de 40 cm şi o greutate mai mică de 5 kg, încape într-un rucsac.

Foto: Vaonis

Gadget-ul utilizează lentile tip refractor cu o deschidere de 2 inci (50 mm) și un raport focal de f / 4. Rezoluția imaginii este de 2 megapixeli. În timp ce Vespera își compromite unele opțiuni pentru un design mai mic și mai accesibil, calitatea imaginii este decentă în comparație cu imaginile Stellina. Deși s-ar putea să nu fie potrivit pentru astro-fotografie profesională, Vespera oferă imagini destul de frumoase ale cerului de noapte.

Vaonis Vespera video

www.youtube.com

Vespera: the new way to observe the universe, designed by Vaonis
AMI MÉG ÉRDEKELHET