Suedia a lansat o campanie amuzantă ca să nu mai fie confundată cu Elveția

Ambele sunt țări din Europa, iar denumirea lor în limba engleză începe cu literele "Sw" (Sweden, respectiv Switzerland), astfel că 120.000 de persoane le confundă anual, conform căutărilor pe Google.

Foto: Shutterstock


Oficiul de turism al Suediei, Visit Sweden, a decis că este timpul să clarifice faptul că această țară nu este, de fapt, aceeași cu Elveția. Pentru a elimina confuzia, Visit Sweden a lansat o nouă campanie plină de umor. Videoclipul campaniei Visit Sweden se intitulează „Welcome to Sweden (not Switzerland)”, adică „Bine ați venit în Suedia (nu în Elveția)" și a fost distribuit pe rețelele de socializare.

Ilustrație: Visit Sweden

În fiecare an, 120.000 de persoane caută pe Google dacă Suedia și Elveția sunt aceeași țară, potrivit EuroNews. Un studiu realizat de Visit Sweden în SUA a arătat că jumătate dintre intervievați nu erau siguri dacă există o diferență între cele două națiuni. Chiar și liderii globali au făcut această gafă. În timpul unui discurs la summitul NATO de anul trecut, președintele american Joe Biden a făcut referire în mod eronat la Elveția în timp ce discuta despre oferta Suediei de a se alătura alianței militare.

În noul videoclip satiric, o persoană oficială aflat pe un podium între două steaguri suedeze se adresează "liderilor și cetățenilor din Elveția". Ea declară că este timpul să se facă o distincție clară între cele două națiuni, hotărând "cine vorbește despre ce".

De exemplu, Elveția poate vorbi despre vârfurile munților, cântatul la yodel și ceasuri, dar Suedia are monopolul comunicării despre barurile de pe acoperișuri, tăcerea și uitarea timpului. "Atâta timp cât ambele organizații de turism respectă această diviziune în toată comunicarea cu lumea exterioară, confuzia ar trebui să ia sfârșit", propune Suedia.

Cu ce se deosebește Suedia de Elveția?

www.youtube.com

Sweden (not Switzerland)

Pentru a face distincția clară între cele două țări, Visit Sweden a detaliat și pe site-ul său câteva moduri în care cele două țări diferă.

  • În timp ce Elveția are una dintre cele mai mari rezerve de aur din lume, Suedia are "aur de pădure" (deoarece în fiecare toamnă, suedezii caută gălbiori, o specie de ciuperci cu un luciu auriu).
  • Dacă vă plac băncile istorice, mergeți în Elveția, dar dacă preferați să vă plimbați pe plaje și bancuri de nisip, ar trebui să vizitați Suedia, spune consiliul de turism. Suedia are 48.000 de kilometri de coastă și arhipelaguri sălbatice.
  • În cele din urmă, agenția de turism le reamintește vizitatorilor că, în timp ce Elveția este o țară cu "multe sunete interesante", cum ar fi yodelling și clopote de vaci, Suedia este un loc de pace și liniște, unde peisajele sonore te vor ajuta să te relaxezii și să te conectați cu natur".
AMI MÉG ÉRDEKELHET