Vízen lebegő kempingben élhetjük meg a gyerekkori álmainkat Belgiumban

Vlotkamp, vagyis tutajkemping – így nevezte el legújabb ötletét a belgiumi pop-up vízihotelt megvalósító Tobias Knockaert és Kika Merlin.

Fotó: Vlotkamp

A csakis csónakon megközelíthető, 8 darab sátras tutaj nem az első merész szállásötlet a párostól, akik tavaly Boomkamp néven hoztak létre egy lombházakból álló hotelt. Az új projekt is a kalandvágyra és a gyermekkori álmok megélésére fekteti a hangsúlyt, miközben tökéletes elvonulást ígér a járványhelyzet idejére.

Fotó: Vlotkamp

A fákra épített házikók tavalyi sikere után Tobias Knockaert és párja, Kika Merlin elsőkézből tapasztalhatták meg, hogy van érdeklődés az alternatív szálláshelyek iránt. Idén még negyobb fába vágták a fejszéjüket, ezúttal Bruges városától 10 kilométerre egy észak-nyugat belgiumi tavacskán valósították meg elképzeléseiket. Az új projekt a vízen lebegő modulokból áll össze, amelyek így együtt tulajdonképpen egy aprócska, lebegő falut alkotnak – mindegyik tutajon egy sátor kapott helyet.

Fotó: Vlotkamp

A két építész az extrém időjárási viszonyoknak, például a nyári viharoknak is ellenálló, robusztus vázra építette a tutajokat, amelyek újrahasznosított gumiból készült tömlőkből, valamint használt hordókból kialakított úszóalkalmattoságoknak köszönhetően maradnak fenn a vizen. A páros sikeresen oldott meg olyan kihívásokat is, mint a tutajok biztonságos lehorgonyzása, a lehető legegyszerűbb kikötés a csónakokkal, a sátrak elektromos árammal való ellátása, vagy az esetleges vészhelyzetek kezelése.

Fotó: Vlotkamp

Mindegyik tutaj a tóban élő egyik halfaj nevét viseli. Belül nagy méretű, kényelmes matracot találunk, de ugyanúgy a lakók komfortját szolgálja a sátor melletti asztalka és két szék is. Az egyik tutajra kerekesszékkel is fel lehet jutni, a tóparton pedig téglából épült, stabil hotelben is megszállhatunk.

Fotó: Vlotkamp

AMI MÉG ÉRDEKELHET