Összkerékhajtású elektromos túraautó: Volkswagen ID.4 GTX

Megérkezett a Volkswagen első tisztán villanymotor által hajtott csúcsteljesítményű modellje.

Fotó: Volkswagen AG

Az ID.4 GTX modell mindkét tengelyét külön elektromotor hajtja (amelyek összteljesítménye 300 LE) , így ez az ID. modellcsalád első négykerékmegjajtású járműve.

Az egykori berlini Tempelhof repülőtér hangárjában megrendezett világpremieren bemutatták, mire képes ez az intelligensen vezérelt összkerékhajtás: az ID.4 GTX könnyedén megbirkózott egy 37,5%-os meredekségű rámpával. Az ID.4 sorozat csúcsmodellje a duál-motoros összkerékhajtásnak köszönhetően 6,2 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/h sebességre. Az elektronikusan szabályozott végsebesség 180 km/h. Mivel azonnal rendelkezésre áll az elektromos meghajtás teljes forgatónyomatéka, minden kanyarban érezhetők a kiváló menettulajdonságok.

Fotó: Volkswagen AG

Az ID.4 GTX formatervezése a vezetési élmény és a robusztus megjelenés kombinációját hangsúlyozza. A jól ismert fénycsíkot erőteljes és dinamikus elemekkel kombinálták – ilyen például a nappali menetfényt alkotó három méhsejt alakú elem, amelyek még álló helyzetben is sportos jelleget kölcsönöznek a járműnek, ugyanakkor kapcsolódnak a Golf GTI-hez is. Hátul az újratervezett lökhárító és az X-et formázó féklámpával szerelt 3D LED-es hátsó lámpák emelik ki a sportos karaktert.

Fotó: Volkswagen AG

A jármű színe dominánsabb, mint a hátsókerék-hajtású modellek esetén. A tető és a hátsó spoiler fekete, a tetőkereten végigfutó sáv magasfényű antracit. A műszerfal felső része és az ajtók műbőr betétei a fenntarthatóságot jelképező sötétkékes X-Blue árnyalatban pompáznak. A piros kontrasztvarrás itt is és az üléseken is hangsúlyos. A GTX logó megjelenik a kormánykeréken, a küszöbléceken és – perforálva – az első üléstámlák felső részén is.

Videón az új ID.4 GTX 

www.youtube.com

The all-new ID.4 GTX | Head meets heart | Volkswagen

Fotógaléria

Fotó: Volkswagen AG


Fotó: Volkswagen AG


Fotó: Volkswagen AG


Fotó: Volkswagen AG





AMI MÉG ÉRDEKELHET