Mesés vonatúton búcsúztathatjuk az Óévet, köszönthetjük 2024-et

A szilveszteri vonatút 5 európai országon halad át.


Egyik legkülönlegesebb hely, ahol eltölthetjük a szilvesztert, az Interlaken és a Jungfrau Expressz különjáratai, ahol garantált lesz az élmény az Újév köszöntésére. A különleges vonatút Európa öt országán viszi majd keresztül utasait, ráadásul a járat a kontinens legmagasabb vasútvonalán is át fog haladni.

A vonatozás szerelmesei az egyhetes vakáció keretében öt európai országon áthaladva ünnepelhetik meg az új évet – számol be a lehetőség ről a Travel + Leisure, amelyet a Vacations By Rail különleges programja tesz lehetővé. A szilveszteri vonatúthoz az Interlaken és a Jungfrau Expressz járatait használják majd.

Fotó: Getty Images

Schilthorn-csúcs

Az mesebeli vonatutazás Londonból indul és ugyanide kanyarodik vissza, összesen hét napnyi vonatozást, illetve öt szálláshelyen eltöltött éjszakát foglal magába. Brüsszelben lesz az első állomás, majd egy átszállás után a vendégek egészen Kölnig vonatozhatnak. Kölnben vár az utazókra az első szálloda, ahol vacsora után kipihenhetik magukat. Másnap reggel Svájcba indul tovább a járat, ahol az utazók megcsodálhatják a meredek lejtőiről és kastélyairól híres Rajna-szurdokot. Az út végállomása az Eiger-, a Mönch- és a Jungfrau-hegység lábánál fekvő Interlaken mesébe illő települése lesz, ahol következő öt éjszakát töltik az utazók.

Az itt eltöltött napok alatt számos nappali túra is indul majd a településről, így például a résztvevők egy vonatút keretében meglátogathatják Mürren hegyi falvát, ahonnan egy drótkötélpályán keresztül juthatnak fel a Schilthorn-hegy csúcsára. Egyébként ez az a hegycsúcs, amelynek forgó étterme még egy James Bond-filmben (Őfelsége titkosszolgálatában) is szerepelt. A gondolázással és hegyi vasutazással eltöltött interlakeni nap után a csoport (a Harry Potter-könyvekből ismerősen hangzó) Grindelwald havas alpesi faluját célozza majd meg – persze ezt követően visszatérnek majd a szállásra.

A program tetőfoka december utolsó napja lesz, amikor is a résztvevők az ikonikus Jungfrau-vasútvonal mentén áthaladnak az Eiger-hegyen és megállnak a 3453 méter magasan fekvő Jungfraujoch kilátópontnál. Ez után ismét vonatra szállnak és először Bázel, majd Párizs városait fogják érinteni. Párizs után elérkezik majd az utazás “kivezető” szakasza, amikor is az Eurostart vonatára átszállva a résztvevők visszajutnak Londonba.

Az utazás 2023. december 27-én vagy 28-án indul és 2024. január másodikáig, vagy harmadikáig fog tartani. Az egyhetes programért jelenleg mintegy 2595 dollárt kérnek a szervezők, ám ebben a vonatjegyek ára, hat szállodai éjszaka ára, egy professzionális túravezető munkadíja, a helyi idegenvezetők díja és 11 étkezés is beletartozik. A résztvevőknek egyedül a Londonba való utazást és onnan a hazajutást kell állniuk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET